Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

- Min datter bliver nogle gange spurgt, hvad hendes far laver. Så fortæller hun, at han har en pepperonifabrik. Hvis folk siger, at det kan man da ikke leve af, svarer hun, at det går vist meget godt.

Per Larsen, den ene halvdel af makkerparret bag den midtjyske millionsucces DK-Foods, er jyde nok til ikke at bruge de helt store armbevægelser, når han fortæller om det pølseeventyr, han har skabt sammen med Steffen Ramsgaard.

På den anden side lægger han ikke skjul på, at det faktisk går mere end godt. Produktionen vokser og vokser, og overskuddet har sat rekord de seneste tre regnskabsår; i 2015/16 var det på over 34 millioner kroner. Den udvikling fik for godt et år siden kapitalfonden Maj Invest til at betale "x hundrede millioner", som Per Larsen formulerer det, for 70 procent af virksomheden.

DK-Foods er nu oppe på at sælge cirka 200 ton skiveskåret pepperoni, chorizo og spegepølse til pizzaer om ugen, og spørgsmålet er så, hvordan pokker man laver sådan en nichesucces.

- Det handler jo om blandt andet viden, fleksibilitet, flid og dedikation. Men man kommer ingen steder, hvis ikke man også er en lille smule heldig. Steffen og jeg har været heldige med at møde hinanden - og med, at vi aldrig har været oppe at skændes. Vi har heller ikke været ramt af nogen fødevareskandaler, nævner Per Larsen, der fungerer som salgsdirektør.

- Og gennem alle årene har vi levet på vores mavefornemmelse. Hvis vi har troet på det, så har vi gjort det. Vi har stort set bygget til hele tiden, fordi vi tror på, at de kunder, de skal nok komme, tilføjer han.

Luksustilværelse
Med til succesformlen hører også, at DK-Foods er deciderede pepperonispecialister:

- Hos Tulip har de måske 5.000 varenumre, hvoraf bacon er størst. Det er klart, at pepperoni ikke kan have samme fokus dér, som det kan hos os. Vi har en luksustilværelse på den måde, at vi skal bare være gode til én ting, konstaterer Per Larsen.

Læs også: Børn som pepperonibosser? Glem det!

Han og Steffen Ramsgaard mødte hinanden i begyndelsen af 1990'erne, da de begge arbejdede på Vestjyske Slagterier i Struer - Steffen Ramsgaard som produktudviklingschef og Per Larsen som eksportchef.

- En dag sagde Steffen, at "vi skal være selvstændige". Jeg sagde "det er en god idé". Og det var det, siger Per Larsen.

Makkerparret lagde ud med i 1995 at købe Borring Pølsefabrik, hvor Steffen Ramsgaard forfinede sine spegepølseevner, mens Per Larsen til at begynde med fortsatte sin salgskarriere hos Steff-Houlberg. Sidstnævnte købte Borring Pølsefabrik i 2001, og så tog pepperonieventyret for alvor fart, da Per Larsen og Steffen Ramsgaard i 2003 etablerede DK-Foods.

Læs også: DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

- Det første år solgte vi ikke noget, for det handlede jo mest om produkter på køl og frost. Frosset pepperoni har typisk en holdbarhed på ni måneder, så når vi får en ny kunde, bliver vi bedt om at lave en prøve. Både vi og kunden lægger den i fryseren, og "så mødes vi om ni måneder", fortæller Per Larsen.

Det vidste sig allerede fra begyndelsen, at kunderne var særdeles tilfredse med de jyske skiver, når de blev smagt på efter ni måneders frysning. Faktisk er DK-Foods gået skridtet videre og fryser nu en prøve af alle leverancer i tre år - og ja, skiverne kan faktisk holde sig så længe, fastslår salgsdirektøren.

Unikke opskrifter
Kunderne, som typisk er store producenter af frosne pizzaer, har hver deres unikke opskrift liggende på fabrikken i Thorning - forskellene består ikke mindst i krydderiblandingerne, som DK-Foods køber i færdig form og mærker op med eksempelvis "Lidl-krydderi" og "Aldi-krydderi". Alt i alt havner pølseprodukterne nu på cirka 250 millioner pizzaer om året.

For seks-syv år siden fik DK-Foods "efternavnet" The Pepperoni Factory”, og det skulle den måske have heddet fra begyndelsen af, erkender Per Larsen.

- Men man får jo ikke alle de gode ideer på den første dag. Navnet betyder dog ikke så meget - om vi så havde heddet Peters Pølsefabrik, havde det været ligegyldigt, for ingen forbrugere kender os alligevel. I Europa er der måske 15 kunder, som er interessante for os, og vi har cirka halvdelen af dem nu. Så vi kan stadig vokse meget, siger han.
Mere om: Pepperoni


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

anders jensen
Hej Steffen og Per

Det glæder mig at læse, hvor godt det er gået med DK-foods. Som tidligere kollega i Steff-Houlberg ønskes I et forsat godt liv fremover.
Nøglen til succes er en god kemi imellem Jer og kunderne, men også at finde de gode råvare.
Anders Jensen

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Rejsegilde hos Gram Equipment

DK-Foods dømt i sag om maskin-flytning

Konservesfabrik afsløret i dårlig hygiejne

Kontrollanter rynkede bryn på grund af plastkasser og temperaturer

1

Klar til gigantisk lakse-eventyr

Emballage-veteran er i gang igen

Halkær Ådal har fundet ny distributør af måltidskasser

Det bliver Expressen, der fra 1. juli skal varetage den landsdækkende levering af mad for Halkær Ådal.

Ny app skal få børn til at spise vild mad

Frugtgigant på vej til Køge

- Restauranter skal have doggybags

Og det skal være obligatorisk, mener L&F

Gastronomisk ekspertteam er udpeget

Snart kan man printe sin egen slik

Nyt forslag til udvidelse af Danish Pork Meat

Se billederne: Nu åbner Aalborgs streetfoodmarked

Det længe ventede gademadskoncept ved Skudehavnen bliver klar til DGI Landsstævnets start i Aalborg på torsdag.

Choktab for ingrediensfabrik: Mislykket maskininvestering tynger alvorligt

Tidligere Daloon-ejer investerer i digital handelsplatform

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Topkok rykker ind på nyt luksushotel

88 danske restauranter med i White Guide Nordic

White Guide Nordic har i år 88 danske restauranter på listen. Den samlede liste toppes af Geranium i København.

Irma satser hårdt på convenience

Nye fødevarer vinder Produktprisen 2017

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Joe & The Juice får bøde af Ligebehandlings-nævnet

Det var ikke ok at ignorere kvindes ansøgning. Kæden siger, at den ikke skeler til ansøgernes køn.

Danish Crown bygger for 350 millioner i Kina

Næsten hver anden dansker er immun overfor sundhedsråd

Løgismose tilbagekalder kylling med diarrébakterie

De små og mellemstore virksomheder ryster krisen af sig

Konkurskarantæne til Tigers isleverandør

Ikea vil reducere sit madspild med 50 procent

Først var Frankrig ramt af smørkrise - nu er det tættere på Danmark

Østers med fæle bakterier trækkes tilbage

Håndværkere på Danish Crown arbejder igen

Nu strejker håndværkerne på Danish Crown

Fynboer kalder tofu tilbage

Nu åbner nyt gedemejeri

En lang række Kiwi'er bliver til Netto

Så er den her: Øl brygget på musik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mobil CIP unit fra INOXPA

Smart håndtering af vin

Nordisk Perlite bruger overskudsvarme som fjernvarme!

Filtermedie til fint formuleret processtøv

Back-to-basics med RFID

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

SLÅ TIL I DAG - Sidste chance for at få SOLIDWORKS til særpris

IO Link

Højkvalitets skab Systema serien fra DENIOS

4Labels opfører og flytter til nyt domicil

Bondy A/S ønsker alle en god sommer

Er der risiko for bakterievækst og toksiner?

SLÅ TIL I DAG - Sidste chance for at få SOLIDWORKS til særpris

Den enkle vej til hurtigere måleresultater

Rør og armaturer fra Alfa Laval

Har +700 konkurrencedeltagere gættet rigtigt?

Sommerhilsen

Foldbare pallecontainere sikrer optimal pladsudnyttelse

Smutter kniven, så spar plastret ...

CENTAFLEX A – den fleksible kobling

Vehicle Telematics kommer i en lille pakke til at skabe stor fremgang i Fle...

Oplev fordelene ved virtual reality

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Fødevaresikkerhed - hygiejnisk procesudstyr

Fødevaresikkerhed - hygiejnisk procesudstyr

Send til en kollega

0.293