Computer har lavet "det globale brød"
Saftigt fladbrød falder angiveligt i alle menneskers smag
Så får man en af Europas dygtigste bagere til at justere ingredienserne, og så har man verdens første globale brød, som falder i alle menneskers smag - lige meget om, man er fra Europa, Sydamerika eller Asien.
Slutresultatet er et af de saftigste fladbrød i verden, og det har fået navnet "The Bread of The World" eller "Verdens Brød".
Det fortæller køkkenmaskineproducenten Ankarsrum fra Sverige i en pressemeddelelse om brødet, som Ankarsrum står bag i et forsøg på at sælge flere køkkenmaskiner.
- Ved brug af denne opskrift kan både små og store hjemmebagere bage et brød, der er et tværsnit af brød fra lande rundt omkring i hele verden, konstaterer producenten.
Fladbrødet indeholder blandt andet tre slags mel: Hvede-, spelt- og majsmel. Det er udviklet i samarbejde med den såkaldte stjernebager Sébastien Boudet. Baseret på computerens opskrift har han stået for den endelige opskrift på "Verdens Brød". For eksempel har han optimeret mængden af ingredienser.
Trin for trin
• Arbejdet med at finde opskriften på "Verdens Brød" begyndte med en undersøgelse, der havde som mål at finde de mest populære brød fra hvert land på jorden. Kriteriet var traditionelle opskrifter, udbredelsen og historien bag. Opskrifterne er fundet via opskriftsbanker, kogebøger, artikler og blogs fra de forskellige lande.
• En global brød-database blev herefter oprettet med de mest fremtrædende opskrifter fra hvert land med tilstrækkelig mængde statistisk data. I databasen blev der kategoriseret alle mulige attributter og ingredienser for, hvad en brødopskrift kan indeholde, hvilket resulterede i 12.608 unikke datapunkter (f.eks. dimensioner, grader og former).
• I den sidste fase blev der udviklet en række algoritmer med udgangspunkt i ingredienser, mængderne af hver ingrediens, bageteknikken, og hvilken form "Verdens Brød" skulle have. Resultaterne af disse individuelle algoritmer blev derefter flettet og genererede kildekoden til "Verdens Brød".
• Til sidst justerede Sébastien Boudet opskriften til, så brødet blev mere bagevenligt og mere spiseligt.
Opskriften kan ses her: www.thebreadoftheworld.com