Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

McDonald’s lancerer to nye såkaldte måltidssalater, som den danske madinstitution Madkulturen har udviklet i samarbejde med burgerkæden.

De to nye salater, der både indeholder grønkål, belugalinser og hummus, er udviklet fra bunden over et længere forløb, som Madkulturen har faciliteret.

- Vi har tidligere haft salater på menuen, men de solgte simpelthen ikke nok. Måske var vi forud for vores tid – måske havde vi bare ikke gjort vores hjemmearbejde godt nok, siger Mads Friis, der er kommerciel direktør i McDonald's Danmark, og henviser til, at de tidligere salater i højere grad var baseret på et internationale koncepter fremfor lokalt udviklede til danske smagsløg.

Denne gang er McDonald's gået anderledes til værks. Man har arbejdet med grundsmage, teksturer og inddraget 20 danske kvinder i processen, som har bidraget med ideer og præferencer. Desuden har råvareleverandørerne været tæt med inde i udviklingen, så man hele tiden har kunnet afprøve og forfine nye ideer. Til sidst har salaterne været igennem 500 testpersoner.

Læs også: Årets Lokale Vare kommer fra Skive

- Smagen har været hovedfokus i udviklingen af vores salater. Vi skal ikke bare have en salat for at have den. Og selv om vores kerneprodukter er burgere, oplever vi, at flere og flere også efterspørger salater, siger Mads Friis.

Læs også: Nu skal årets lokale fødevare findes

Det er Madkulturen, der har faciliteret udviklingen af de nye salater, og her giver samarbejdet god mening.

- Vi er sat i verden for at skabe bedre mad til alle. Så skal vi også være der, hvor danskerne er. Her har vi skabt et grønt og smagfuldt alternativ i fastfoodsegmentet, der er tilgængelig over hele Danmark. Det er vi stolte af, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Mere om: Madkulturen | McDonald's


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Euro Poultry i topform

35.000 mælkekasser er retur hos Arla

Ikke mindst børnehaver har afleveret i stor stil

Bryggerhøjskole skifter ud i toppen

Nakskov Mill tjener på specialprodukter

Siden Dan Jensen kom til som administrerende direktør i Nakskov Mill Foods, har morgenmadsproducenten vendt minus til plus

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Storkøkkenleverandør er gået konkurs

Premiere: Danish Salmon sælger nu landbaseret laks

Laksene fra Hirtshals er for første gang i danske kølediske

Frem satser på mere løntapning

Hurtigere omstillinger bliver alfa og omega i fremtiden for Frem A/S, der gerne vil lave mere løntapning af de nye sodavandsprodukter, der dukker op

Nakskov Mill Foods' niche igen en millionsucces

Private label-ekspert holder konstant øje med den næste trend

Fortsat optimisme hos Marel

En lille nedgang i omsætningen i 2016 bekymrer ikke Marel i Århus.

Rynkeby vil udvide igen

Streetfoodmarked forsinkes

Københavnsk marked blandt Europas bedste

The Independent har kåret de 10 bedste street food-markeder i Europa.

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

Ugens grin: Mirakelkur

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Laksefirma klar til kæmpevækst

Orkla køber sig ind i SR Food

Danish Crown igen ramt af strejke

Magasin bobler af fødevareindustri

Risiko for søm i kapers på glas

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Haribo halverede sit danske overskud

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Easis vokser for sjette år i træk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Et gevind er ikke bare et gevind

DABA går sammen med Kryta A/S

Dynamisk kvalitetsledelse i en autonom kultur

Optimering af produktionsudstyr til Toms’ søde sager

Næsten service-fri nitrogengenerator til alle opgaver

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

Endnu en Erikkila Spartan travers fra Fyns Kran Udstyr – leveret til kunde

Indvielse af anlæg designet af Process Engineering

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Special Produktion hos Granzow

Sådan finder du de rigtige medarbejdere

Prevas byder velkommen til 15 nye medarbejdere

Energioptimering af virksomheden – med mulighed for tilskud

Fedt i udsugningsfiltre øger energiforbruget

Har du den rigtige kabinetkøler?

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Håndholdt XRF - Olympus Delta

Spar tid ved at plukke mere effektivt - vælg den rette plukkemetode

Det er værd at netværke i et medlemsskab, der skaber løsninger.

En flot 2. plads til Dacapo Stainless ved årets store e-handelsprisuddeling

Trækfri luftfordeling med FBS loftpaneler

Dansk Procesventilation har færdiggjort central rengøringsløsning/støvsuger...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevarebranchen skal have endnu mere fokus på udnyttelse af ny teknologi o...

AutoCAD, Revit, Inventor: Spar 30%

Send til en kollega

0.186