23948sdkhjf

Mejeri tjener godt på hvide oste

Nordjyske Nordex lagde sidste år 38 millioner kroner til side i overskud
Den nordjyske mejerikoncern Nordex kunne sidste år lægge et overskud efter skat på 38 millioner kroner til egenkapitalen, der herefter er på 194 millioner kroner.

Det fremgår af årsregnskabet for 2016 for Nordex Holding-koncernen.

Nordex, der er specialiseret i produktionen af hvide ost, solgte sidste år mejeriprodukter for i alt næsten 1,5 milliarder kroner.

Salget går udelukkende til udlandet med en eksportandel på 97 procent.

Selvom overskuddet sidste år er mindre end overskuddet i 2015, så kalder ledelsen alligevel resultatet "tilfredsstillende og bedre end forventet".

Ejer mejerier i tre lande
Udover i Danmark ejer Nordex-koncernen mejerier i Østrig og Rumænien. Herhjemme ejer Nordex Nørager Mejeri A/S, der sidste år tjente 14 millioner kroner efter skat.

Nørager Mejeri er Nordex-koncernens største mejeri med 100 ansatte og en årlig produktion på omkring 14.000 tons hvid ost.

Resten af koncernens overskud stammer primært fra datterselskabet Nordex Food A/S med hjemsted i Dronninglund, der sidste år opnåede et overskud efter skat på 13 millioner kroner.

Producerer også gedemælk
Blandt Nordex-koncernens øvrige virksomheder er Nørager Gedefarm ApS med flere hundrede dyr, der producerer gedemælk, som bruges som råvare i produktionen af gedeoste hos Nordex.

Nordex er ejet af Keld Houen Pedersen, der også er koncernchef i Nordex, og hans familie.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078