23948sdkhjf

Nu får Krølle Bølle alligevel comeback

Ikonisk is-mærke kunne dog ikke finde bornholmsk producent
Den ikoniske, bornholmske trold Krølle Bølle får nu alligevel come back som ismærke, efter at projektet ellers kuldsejlede i 2016.

Bag relanceringen står handelsvirksomheden Butler's Choice, der har indgået en aftale med Skee Ismejeri på Sjælland om produktionen.

Indehaveren af Butler's Choice, Jacob Stokkebye, købte rettighederne til at bruge Krølle Bølle-navnet på is i 2013, men efter tre års forsøg på at få projektet på skinner gav han op.

- Vi kunne simpelthen ikke få isen produceret på Bornholm, hvor jeg spurgte alle tre mejerier, om de kunne og ville, fortæller Jacob Stokkebye, som også måtte indse, at Bornholms Andelsmejeri ikke var i stand til at levere mælk til Krølle Bølle. Derfor gik han i begyndelsen af 2016 til indehaveren af Krølle Bølle-rettighederne, Ole Mahler, og solgte rettighederne tilbage.

Det var Ole Mahlers far, der i 1940'erne skabte trolden Krølle Bølle, som blev Bornholms nationaltrold via blandt andet bøger, nøgleringe, kaffekrus, postkort og ikke mindst is.

Et skud mere

- Jeg var en glad mand, da jeg overtog rettighederne i 2013, og jeg troede, at jeg kunne få lavet Krølle Bølle-is på Bornholm. Men ingen havde altså lyst til det, så det var måske en idé, der lige skulle have været arbejdet på lidt før, erkender Jacob Stokkebye.

Da han opgav projektet i 2016, skete det med en melding om, at Krølle Bølle-isen naturligvis skulle fremstilles af bornholmsk produceret mælk, hvis produktet skulle have markedsføringsmæssig troværdighed. Men det kan altså godt lade sig gøre alligevel, er han nu overbevist om.

- Jeg kom frem til, at det simpelthen måtte være muligt at føre Krølle Bølle videre, for jeg ville gerne holde fast i den gamle tradition. Så jeg gav det et skud mere og købte rettighederne igen her i 2017.

- Vores klare ønske var at få isen produceret på Bornholm og med bornholmsk mælk, men da det ikke kunne lade sig gøre, fik vi lavet aftalen med Skee Ismejeri. Og jeg føler absolut ikke, at vi dermed har taget et skridt ned ad stigen - tværtimod får vi på Skee Ismejeri en kvalitets-is, som er både økologisk og fair trade-certificeret. Det er en sindssygt lækker is med kun de bedste råvarer, fastslår Jacob Stokkebye.

Fem varianter
Netop det med kvaliteten ligger ham meget på sinde i forhold til Krølle Bølle, tilføjer direktøren:

- Det ville have været synd, hvis Krølle Bølle var endt hos nogen, der ville producere en eller anden dødssyg is uden skyggen af mælk eller fløde i sig, siger han.

De nye Krølle Bølle-is bliver solgt i bægre med 100 gram og i fem forskellige smagsvarianter - Jordbær, chokolade, hyldeblomst, blåbær og vanilje. Butler's Choice har indgået aftale med Remo 1000 om, at kæden sælger dem over hele landet, så alene af den grund er der med Jacob Stokkebyes ord tale om "gode mængder".

Det er også planen at få udbredt Krølle Bølle til de mange bornholmske ishuse, men det bliver først for alvor næste år, nævner Jacob Stokkebye.

- Vi er lige en postgang for sent ude til det i år, bemærker han..
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079