23948sdkhjf

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Sun Lolly-producenten hæmmet af krig og uroligheder
Hos læskedrikfirmaet Co-Ro, der ikke mindst er kendt for frys selv-isen Sun Lolly, gik det lidt nedad i 2016 - men ikke mere, end at der alligevel kom 249 millioner kroner i kassen efter skat, skriver Jyllands-Posten.

Året før var resultatet 261 millioner. Omsætningen faldt fra 1,953 milliard kroner til 1,873 milliard.

Årsagen til den lavere omsætning skal ifølge Co-Ro-direktør Søren Holm Jensen findes i ikke mindst Mellemøsten, hvor købekraften er blevet mindre som følge af faldende oliepriser, og hvor krige og uroligheder har hindret adgangen til markeder som Libyen, Irak og Yemen.

Mellemøsten er Co-Ros absolut største marked, men Søren Holm Jensen påpeger i Jyllands-Posten, at Frederikssund-virksomheden er klar til at satse stort på Asien og Afrika.

Ud over Sun Lolly producerer Co-ro de internationale varemærker Sunquick, Suntop og Sun Cola. Koncentraterne bliver fremstillet dels på fabrikken i Frederikssund og dels på en Co-Ro-ejet fabrik i Kina. Fra fabrikkerne bliver de sendt ud til 11 tapperier forskellige steder i verden, hvor de bliver blandet og tappet og derefter distribueret til cirka 80 lande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094