23948sdkhjf

Hedegaard foods ekspanderer

Ægproducenten overtager Møllebjerggård Æg A/S, der er Danmarks fjerde største ægpakkeri.
Hedegaard foods har med virkning fra den 7. juni 2010 overtaget alle aktiviteter i Møllebjerggård Æg i Slagelse.

Møllebjerggård Æg er et privatejet ægpakkeri med en samlet markedsandel i Danmark på 4-5 %.

Møllebjerggård Æg omsatte i 2009 for ca. 30 mio. kr.

- Vi har en vækststrategi, der både omfatter organisk vækst og vækst via opkøb, så overtagelsen af Møllebjerggård er et vigtigt skridt for os i vores bestræbelser på at styrke vores samlede markedsposition i Danmark, siger adm. direktør hos Hedegaard foods Ivan Noes Jørgensen.

Udfylde ledig kapacitet
Hedegaard foods forventes at få en samlet markedsandel på 46 % efter overtagelsen, men overtagelsen handler også om bedre udnyttelse af nuværende produktionskapacitet.

- Møllebjerggård Æg har en samlet ægproduktion på 32 mio. stk. om året. Denne mængde kan udfylde ledig kapacitet på vores anlæg i Hadsund, hvor vi i dag driver både produktfabrik og ægpakkeri. Derfor har det været en naturlig beslutning at lukke pakkeriet i Slagelse og højne rentabiliteten og effektiviteten i vores nuværende produktions set-up, forklarer Ivan Noes Jørgensen.

Nået til en skillevej
Møllebjerggård Æg, der både producerer økologiske æg, æg fra fritgående høns, skrabeæg, voliéræg og buræg, har et mangeårigt samarbejde med HEDEGAARD foods bag sig, og selvom det var en svær beslutning for indehaver Tommy Kjeld Dam at sælge, så er han fortrøstningsfuld og overbevist om, at det er den rigtige beslutning.

- Vi var nået til en skillevej, hvor vi enten skulle investere massivt i blandt andet et nyt og moderne ægpakkeri, eller sælge. Valget faldt på det sidste, og så var det naturligt for os at starte en dialog med Hedegaard foods, siger Tommy Kjeld Dam og fortsætter:

– Nu er vi nået til en aftale, der er fordelagtig for alle parter – ikke mindst kunderne, som jeg er helt tryg ved at overlade til Ivan Noes Jørgensen og hans medarbejdere.

Omsætning på 400 mio. kr.
Ivan Noes Jørgensen oplyser, at HEDEGAARD foods i 2010 forventer en omsætning på 400 mio. kr. og et resultat i niveauet 17 - 19 mio. kr. før skat.

Selskabet med hovedkontor i Hadsund forarbejder, pakker og distribuerer friske skalæg samt en række kogte og pasteuriserede ægprodukter.

Hedegaard foods, der i 2009 blev udskilt fra moderselskabet Hedegaard A/S, omsatte i 2009 for 337 mio. kr. og fik et overskud før skat på 16 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078