23948sdkhjf

Nu strejker håndværkerne på Danish Crown

75 elektrikere og smede på storslagteriet i Egebjerg har siden fredag nedlagt arbejdet
Efter et stormfuldt forår med flere strejker blandt slagteriarbejderne er Danish Crown i Egebjerg igen ramt af strejke.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Denne gang er det 75 elektrikere og smede, der har nedlagt arbejdet.

Strejken begyndte fredag formiddag og bunder i utilfredshed med lønsystemet, oplyser håndværkernes tillidsrepræsentant, Peter Sørensen.

Håndværkerne på Horsens-slagteriet meldte sig i foråret ud af Danish Crowns centrale lønudvalg, og det har medført uenighed med ledelsen om, hvordan den samlede lønpulje skal fordeles.

Håndværkerne ønsker, at alle får den samme lønstigning i stedet for som nu, at ledelsen fordeler to trediedele af lønsummen efter blandt andet kvalikationer.

Det krav har ledelsen afvist, og det fik fredag håndværkerne til at nedlægge arbejdet.

Overenskomststridig

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og håndværkerne er blevet pålagt af Arbejdsretten at gå i arbejde.

De fortsatte dog konflikten mandag. Endnu et stridspunkt er, at tillidsrepræsentanten i Horsens ikke længere er en del af de lønforhandlinger, håndværkerne skal have med ledelsen, efter at man meldte sig ud af det centrale lønudvalg. Det skaber utryghed, påpeger Peter Sørensen.

- Der ligger en frygt for, at hvis man brokker sig, risikerer man at ryge ud. Det er ikke ligeværdige parter, der sidder over for hinanden i en lønsamtale, siger Peter Sørensen til Horsens Folkeblad.

Han blev tirsdag morgen sendt til ledelsen med et forslag om, at håndværkerne i år får den samme andel af lønsummen. Samtidig gik håndværkerne i arbejde igen.

Deres forslag blev dog afvist af ledelsen tirsdag formiddag, og det fik håndværkerne til at genoptage strejken tirsdag formiddag. Også de håndværkere, der mødte ind tirsdag eftermiddag, har nedlagt arbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062