To unge danskere satser på kokosvand

De har selv været med til at tilpasse smagsvarianterne det danske marked

To unge københavnere, Philip Lindgaard og Anders Hviid Petersen, har ambitioner om at skubbe Red Bull og Coca-Cola af pinden på markedet for læskedrikke. Og det vil de gøre med økologisk kokosvand.

I samarbejde med den engelske virksomhed C7Brands er de gået i gang med at sælge en ny type kokosvand med navnet Coco Fuzion100, som fås med og uden brus og i fire smagsvarianter.

- Vi har selv været med til at udvikle og vælge de varianter, som vi tror vil passe godt til det danske og skandinaviske marked. Og emballagen har vi også fået tilpasset det skandinaviske marked, fortæller Philip Lindgaard til Food Supply.

Sammen med Anders Hviid Petersen fik han ideen om at lancere kokosdrik i Danmark, da de to sidste år skulle i praktik på deres bacheloruddannelse. De fik lov til at tage praktikopholdet i deres egen virksomhed, som de etablerede til formålet - en virksomhed, som importerede kokosvand via et samarbejde med C7Brands.

- Dengang var det et produkt, som kom fra USA, men det var ikke økologisk og var ikke så godt, da det var lavet af koncentrat, nævner Philip Lindgaard.

- Danskerne har ikke vænnet sig til kokossmagen endnu, men vi har nu fået udviklet produkter med en smag, der passer bedre til de danske smagsløg, supplerer Anders Hviid Petersen.

Ansat på fuld tid
C7Brands var så glade for samarbejdet med de to unge danskere, at de nu er ansat på fuld tid som henholdsvis salgschef og marketingchef i Skandinavien for Coco Fuzion100-produkterne, som bliver fremstillet i Vietnam.

Drikken er ikke tilsat sukker og indeholder ifølge Philip Lindgaard kun den energi, som findes naturligt i kokosnødden. Dog er der tilsat fem procent frugtjuice i varianterne med smag af henholdsvis lime, mango og hindbær. Den fjerde variant er med naturlig kokossmag.

Ifølge de to iværksættere er kokosvand et oplagt alternativ til både traditionelle sodavandsprodukter og energidrikke - ikke mindst fordi kokosvand indeholder helt naturligt fem elektrolytter, som i stigende grad tilsættes unaturligt i andre drikke.

- Kokosvand er langt sundere end andre læskedrikke. Desuden giver det din krop naturlig energi, og det er bevist, at det hjælper kroppen med at hydrere hurtigere og naturligt stabilisere din væskebalance. Og så gør det underværker mod tømmermænd, bemærker Anders Hviid Petersen.

De to makkere mener under alle omstændigheder, at potentialet også i Danmark er enormt. De peger på, at ifølge en rapport foretaget af analysefirmaet Technavio lå indtægterne fra globalt salg af kokosvand i 2014 på mere end ni milliarder kroner - og at det tal forventes at stige til over 28 milliarder kroner frem mod 2019.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Brand på Norlax

Kosttilskud er en milliardindustri

Mejeribranchen har knækket kurven

Måltidskasser skal sende færre ældre på hospitalet

66 illegale hestekød-handlere anholdt

Irma åbner afdelinger for veganere og vegetarer

Produktion af økologisk honning er tredoblet efter lempet lov

Lactosan har kæmpeoverskud på ost

Enorm interesse for nye job hos Danish Crown

Langsand Laks har fundet årsagen til mystisk massedød

Fynsk mikrobryggeri er i dyb krise

Konkursramte Dan-Palletiser overlever

Nordjyder klar med gin uden alkohol

Orkla dykkede voldsomt på bundlinjen

Fabrikslukning og overtagelse af O. Kavli spiller ind

- Nu begynder vin-nørderne at besøge mig

Nordjysk vinavler nægter at sælge til store supermarkedskæder

Wozniacki bliver frontfigur for dansk energidrik

Tottenhams Christian Eriksen får selskab af tennisstjernen

Mystisk massedød hos Langsand Laks

Slagteri udvider for 30 millioner kroner

Nyt tarmrenseri skal øge slagtegrisenes værdi

Graasten kalder meget mere remoulade tilbage

Vitaminindsprøjtning til københavnsk madmarked

Utilfredse kunder: Street food er for dyrt

Japan-aftale kan give masser af nye fødevarejobs

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale

Mols-mand klar med 4.000 flasker enebær-gin

Chr. Hansen overgår egne forventninger

Største lønstigninger siden finanskrisen

Naturlig farve: Slut med den kedelige blå

Harboe solgte mere og tjente mindre

Tyggegummifabrik har nået målet

Campylobacter er den største skurk

Rejsegilde hos Gram Equipment

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Topkok rykker ind på nyt luksushotel

Næsten hver anden dansker er immun overfor sundhedsråd

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dansk Halbyggeri og Team Rynkeby indtager Paris

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gunnebo ovalringe med den perfekte pasform til DIN 15401 og 15402-krankroge

En effektiv kreditpolitik kan sætte din virksomhed i førersædet

Miljølager til tromler og IBCer

Mange hundrede strømmer til ny, intelligent platform

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Endnu en Erikkila vægsvingkran fra Fyns Kran Udstyr er leveret til en kunde

Ny halmkedel giver stor brændselsbesparelse!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der findes danske systuer endnu

Handler du med lande med et højt risikoniveau?

Opbevaring af farlige medier i arbejdslokaler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Brænder du for elektronik og styring

10 gode råd til succesfuld samhandel med Kina

Ferie!!! Bare rolig - vi er her hele sommeren.

Salicath forhandler innovativ osteform HI-PERF fra SERVI DORYL

RS Components lagerfører nu kompakte Figaro-gassensorer, der giver en bedre overvågning og detektion

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Værdien af HR

Jægergårdsgade – gaden hvor butikkerne blomstrer og kaffen er god

Fødevarebranchen oplever vækst i Grækenland

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.212