23948sdkhjf

Dansk is-produktion holder stand

Selv om halvdelen af danskernes is hentes i udlandet, har den danske produktion det godt
I de gode, gamle dage var danskernes is produceret i Danmark – af dansk fløde. Sådan er det ikke nødvendigvis længere, idet cirka halvdelen af isen i dag hentes i udlandet hos de store ismastodonter som Unilever og Nestlé, der typisk producerer i private labels – og i øvrigt typisk bruger vegetabilsk fedt i de fleste isprodukter.

Det skriver Mælkeritidende i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at de danske isproducenter dog ser ud til at fundet deres pladser i markedet.

Mejerigaarden i Thisted, som er landets suverænt største isproducent med 145 medarbejdere, har således netop aflagt et meget tilfredsstillende regnskab med et plus på 22 millioner kroner.

- Vi oplever, at forbrugerne bliver mere kvalitetsbevidste og vil betale lidt mere for god is, hvilket også gælder økologiske produkter. Og så tror vi på, at danskerne først og fremmest gerne vil have is baseret på fløde - og gerne dansk fløde, siger Christian Brink, kommerciel direktør på Mejerigaarden.

Samme opfattelse har to andre større isproducenter, Aabybro Mejeri og Vebbestrup Flødeis, som begge har op imod medarbejdere i isproduktion. En fjerde af de store spillere, Hansen Is, har ikke ønsket at bidrage til Mælkeritidendes undersøgelse.

- Det går fornuftigt, og vi klager ikke. Der er naturligvis hård konkurrence, men det er kun sundt, siger Leif Christensen, indehaver af Vebbestrup Flødeis, som blandt andet producerer literis og islagkager.

- Danskerne vil have gode, fede isprodukter baseret på fløde, og så må de gerne rumme en historie. Det kan vi tilbyde, supplerer en tilsvarende tilfreds N. H. Lindhardt, indehaver af Aabybro Mejeri, som blandt andet producerer Ryå Is og forskellige specialprodukter.

Læs mere om dansk isproduktion i dette uddrag fra Mælkeritidendes seneste nummer:
Dansk is
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078