23948sdkhjf

Frederik vil arbejde med fremtidens fødevarer

22-årig fra Egå er klar til ny fødevareuddannelse
22-årige Frederik Skovby lever og spiser sundt efter alle kunstens regler og er meget bevidst om, hvad han putter i munden. Samtidig er han fascineret af, hvordan forskellige ingredienser i den rigtige kombination kan få en fødevare til at ændre for eksempel smag, farve og konsistens.

Derfor har han søgt ind på professionsbachelor i fødevareteknologi og –applikation på Erhvervsakademi Aarhus.

- Efter gymnasiet blev jeg optaget på uddannelsen til ingeniør i bioteknologi på Aarhus Universitet, men det var alt for bredt. Glæden var derfor stor, da min studievejleder fortalte mig om den nye professionsbacheloruddannelse i fødevareteknologi, siger Frederik Skovby, der kommer fra Egå, i en pressemeddelelse fra Erhvervsakademi Aarhus.

Om han kommer ind på uddannelsen, må han vente indtil 28. juli med at få svar på.

Sundt alternativ til fastfood
Som færdiguddannet kan Frederik Skovby gå efter et job som for eksempel kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler. Det har han det meget fint med, idet han godt kunne tænke sig at arbejde med fremtidens fødevarer.

- Jeg har mange idéer, men en af dem er at finde på et sundt og billigt alternativ til fastfood. Det er dyrt at købe sund og hurtig mad, siger han.

Han drømmer også om at komme til at arbejde med fremtidens mælkeprodukter for Arla eller fremtidens kødproduktion hos Danish Crown.

Første studerende
Hvis han bliver optaget, bliver Frederik Skovby blandt de første i Danmark, der læser en professionsbacheloruddannelse i fødevareteknologi og –applikation, da uddannelsen er helt ny.

Og han synes, det er spændende, at han får en stærk viden om fødevarelovgivning og –sikkerhed, om hvordan man sikrer kvalitet og innovation i produktion og om at udføre egenkontrol.

- Hvis jeg så på et tidspunkt beslutter mig for at starte egen virksomhed, kender jeg hele processen i forbindelse med udvikling og kvalitetssikring af fødevarer, konstaterer Frederik Skovby.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064