23948sdkhjf

88 danske restauranter med i White Guide Nordic

White Guide Nordic har i år 88 danske restauranter på listen. Den samlede liste toppes af Geranium i København.

Restaurantguiden White Guide Nordic har i år 88 danske restauranter på listen - 20 flere end sidste år.

Det blev afsløret mandag ved lanceringen af den fjerde udgave af White Guide Nordic, som blev fejret i København med trendseminar, reception og gallamiddag sammen med over 200 journalister og branchefolk.

White Guide har været den førende restaurantguide i Sverige siden 2005, og den danske udgave blev lanceret primo 2014. Guiderne dækker over 900 restauranter i de to lande og promoverer fortsat udvikling i denne dynamiske regions gastronomiverden.

I den fjerde udgave af guiden præsenteres de 341 bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Grønland. Listen toppes af Geranium i Danmark, derefter Esperanto og Fäviken Magasinet i Sverige, Maaemo i Norge og som nummer fem danske Søllerød Kro, der går frem fra sidste års 11. plads.  

- I dag kan man se, at mange lande verden over booster deres lokale restaurant- og madscener ved at anvende det nynordiske manifest. Det fungerer smukt, fordi innovation baseret på lokale præmisser kan dyrkes hvor som helst. Derfor er ”det nye nordiske” blevet ”det nye globale”, og som følge af det er restaurantverden blevet meget mere interessant og bæredygtig, siger Lars Peder Hedberg, udgiver af White Guide Nordic, i en pressemeddelelse.

I alt indeholder listen 16 flere restauranter end den sidste.

Fra Danmark og Sverige er alle restauranter i International Mesterklasse, Mesterklasse og Meget God Klasse med minimum 71 totalpoint og 29 madpoint med i bogen. 

- Med den øgede konkurrence har kvaliteten af restauranterne i guiden aldrig været højere. De innovative forarbejdninger af oprindelige planter og arter sammen med det øgede fokus på grøntsager og bæredygtighed fastslår, at Norden i dag er på forkant med gastronomien, siger Cole Ruth, engelsk redaktør af White Guide Nordic, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11