Naturlig farve: Slut med den kedelige blå

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Ny metode er afprøvet med succes hos Premier Is

Teknologisk Institut har sammen med en række partnere udviklet en ny, skånsom oprensningsmetode til ekstraktion af blå farve fra spirulina-alger. Produktet er testet af i flødeis i samarbejde med Premier Is - og med et flot, naturligt blåt produkt som resultat, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

Eksisterende naturlig, blå farve giver kedelig og grå is, nævner instituttet og gør opmærksom på, at naturens egne farver sjældent har de samme egenskaber som de syntetiske. Farvetonen ændres over tid ved påvirkning fra lys, varme eller pH-ændringer, og her er blå farve en særlig udfordring. Ved produktionen af is pumpes der store mængder luft ind i ismassen, hvilket får de nuværende kommercielle, naturlige, blå farver til at blive gråblå og kedelige.

Premier Is, Caldic Ingredients Denmark, Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi ved Syddansk Universitet samt Teknologisk Institut er derfor gået sammen om at udvikle en metode til produktion af en stabil, naturlig, blå farve ud spirulina-alger.

- Alle is skal jo ikke være blå, men nogle gange vil vi gerne lave noget sjovt rettet mod børn uden at gå på kompromis med det naturlige. Forbrugerne vil den vej, og vi bruger jo i forvejen naturlige ingredienser som fløde og sukker. Eksisterende kommercielle, naturlige, blå farver løser ikke opgaven, da de ikke giver en klar blå farve, siger produktudviklingschef Jørgen Sølvhøj fra Premier Is til hjemmesiden.

Leder efter nye partnere
Partnerkredsen leder nu efter kommercielle samarbejdspartnere til færdigudvikling og kommercialisering af det naturlige, blå farvestof.

- Vi skal have en partner, som er ekspert i at gøre det naturlige, blå farvestof kommercielt tilgængeligt til en rentabel pris. Vi har metoden, den skal blot rettes til. Potentialet ligger ikke kun i is men også kager, slik eller chokolade, nævner Jørgen Sølvhøj.

Specialist Hanne Bjørn Høiby fra Teknologisk Institut uddyber:

- Skal potentialet for et danskproduceret, naturligt blåt farvestof realiseres, skal der nogle flere aktører på banen. Vi leder efter virksomheder, der har kompetence og faciliteter til ekstraktion og membranfiltering, og hvor det passer ind i deres forretningsstrategi at være på markedet for naturlige farvestoffer.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Brand på Norlax

Kosttilskud er en milliardindustri

Mejeribranchen har knækket kurven

Måltidskasser skal sende færre ældre på hospitalet

66 illegale hestekød-handlere anholdt

Irma åbner afdelinger for veganere og vegetarer

Produktion af økologisk honning er tredoblet efter lempet lov

Lactosan har kæmpeoverskud på ost

Enorm interesse for nye job hos Danish Crown

Langsand Laks har fundet årsagen til mystisk massedød

Fynsk mikrobryggeri er i dyb krise

Konkursramte Dan-Palletiser overlever

Nordjyder klar med gin uden alkohol

Orkla dykkede voldsomt på bundlinjen

Fabrikslukning og overtagelse af O. Kavli spiller ind

- Nu begynder vin-nørderne at besøge mig

Nordjysk vinavler nægter at sælge til store supermarkedskæder

Wozniacki bliver frontfigur for dansk energidrik

Tottenhams Christian Eriksen får selskab af tennisstjernen

Mystisk massedød hos Langsand Laks

Slagteri udvider for 30 millioner kroner

Nyt tarmrenseri skal øge slagtegrisenes værdi

Graasten kalder meget mere remoulade tilbage

Vitaminindsprøjtning til københavnsk madmarked

Utilfredse kunder: Street food er for dyrt

Japan-aftale kan give masser af nye fødevarejobs

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale

Mols-mand klar med 4.000 flasker enebær-gin

Chr. Hansen overgår egne forventninger

Største lønstigninger siden finanskrisen

Naturlig farve: Slut med den kedelige blå

Harboe solgte mere og tjente mindre

Tyggegummifabrik har nået målet

Campylobacter er den største skurk

Rejsegilde hos Gram Equipment

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Topkok rykker ind på nyt luksushotel

Næsten hver anden dansker er immun overfor sundhedsråd

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dansk Halbyggeri og Team Rynkeby indtager Paris

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gunnebo ovalringe med den perfekte pasform til DIN 15401 og 15402-krankroge

En effektiv kreditpolitik kan sætte din virksomhed i førersædet

Miljølager til tromler og IBCer

Mange hundrede strømmer til ny, intelligent platform

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Endnu en Erikkila vægsvingkran fra Fyns Kran Udstyr er leveret til en kunde

Ny halmkedel giver stor brændselsbesparelse!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der findes danske systuer endnu

Handler du med lande med et højt risikoniveau?

Opbevaring af farlige medier i arbejdslokaler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Brænder du for elektronik og styring

10 gode råd til succesfuld samhandel med Kina

Ferie!!! Bare rolig - vi er her hele sommeren.

Salicath forhandler innovativ osteform HI-PERF fra SERVI DORYL

RS Components lagerfører nu kompakte Figaro-gassensorer, der giver en bedre overvågning og detektion

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Værdien af HR

Jægergårdsgade – gaden hvor butikkerne blomstrer og kaffen er god

Fødevarebranchen oplever vækst i Grækenland

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.228