23948sdkhjf

Så er kæmpestort kingfish-anlæg i gang

Sashimi Royal i Hanstholm har indledt sushi-produktionen
Onsdag blev de første 1.000 små kingfish lukket ud i et bassin hos Sashimi Royal i Hanstholm, og dermed er virksomheden for alvor i gang med det, der efter planen skal blive til Danmarks største fiskeopdræt med plads til en halv million sushi-egnede fisk ad gangen.

Det skriver TV Midtvest på sin hjemmeside.

I første omgang skal der produceres 1.200 ton kingfish om året på anlægget, og det meste skal gå til eksport i Europa. I dag importeres der 4.000-5.000 ton kingfish til Europa fra ikke mindst Australien.

- Vi håber på, at vi kan trykke australierne ud af EU. Og så håber vi på, at vi også kan give japanerne et lille stød i siden, siger Claus Rom til tv-stationen.

Det første Sashimi Royal-bassin i Hanstholm skal efter planen suppleres med yderligere tre, så anlægget fuldt udbygget kan producere op til 4.800 ton fisk om året. Det vil ifølge TV Midtvest give i alt 50 arbejdspladser. Byggebudgettet er på 85 millioner kroner, og Sashimi Ryal regner med, at det fuldt udbyggede anlæg vil eksportere for 300 millioner kroner om året.

Anlægget tager vand ind fra Vesterhavet og recirkulerer det i sine tanke, mens det løbende bliver renset. Spildevand udledes efter rensning til Skagerrak.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079