Slagteri udvider for 30 millioner kroner
Nyt tarmrenseri skal øge slagtegrisenes værdi
Det skriver JydskeVestkysten i forbindelse med torsdagens rejsegilde på en godt 1.100 kvadratmeter stor tilbygning, som ud over tarmrenseri skal rumme mødelokaler, teknikrum og omklædning.
Slagteriet skal ikke slagte flere grise, men værdien af de slagtede grise skal øges.
- Erfaringen fra vores slagteri i Thisted er, at der ligger en god forretning i at udnytte en større del af grisen, i dette tilfælde tarmene, som er et biprodukt, der ellers anvendes til dyrefoder. I Brørup vil vi lave første del af forædlingen. Det vil sige rensning, blodudtrækning og saltning. Herefter skal tarmene sendes til Kina, hvor de videreforarbejdes, inden de til sidst anvendes i pølseindustrien i hele verden, siger Ove Thejls, der er administrerende direktør i Tican og SB Pork, til avisen.