23948sdkhjf

Slagteriudstyr får nyt liv efter konkurs

Danish Meat Companys maskineri forarbejder igen svinekød. Kunderne er igen russiske forbrugere

Slagterimaskinerne fra konkursramte Danish Meat Companys i nordjyske Vrå skal ikke stå stille meget længer. Det skriver Børsen.

Beldan, et dansk-hviderussisk jointventure omkring svinefarme, har købt maskinerne, som nu er ved at blive installeret på et 100 mand stort slagteri i Hviderusland.

- Vi har i Beldan et ønske om at sidde på hele processen selv, så vi kan styre det hele fra nyfødt gris til det forarbejdede kød, der køres ud til vores kunder. Det er derfor, vi har købt slagteriet og får det fragtet her til Hviderusland og genopført, siger Beldans daglige leder, Jonas Mølgaard Jensen, til Børsen.

Danish Meat Company gik konkurs i starten af 2015. Konkursen skyldtes det russiske importstop – slagteriet primære marked - af fødevarer fra EU, der havde indført sanktioner imod Ruslands aggressioner i Ukraine.

Dermed kommer slagterimaskinerne igen til at fremstille mad til de russiske forbrugere, da den eurasiske toldunion giver hviderussiske varer tæt ved uhindret adgang til det russiske marked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111