23948sdkhjf

Food tech: Grib mulighederne i England

Danske leverandører til fødevareindustrien skal turde udnytte Brexit, mener Danish Food Tech Group
Med markedets konstante behov for forarbejdet mad og briternes udsigt til at miste manuel arbejdskraft skal danske leverandører ikke frygte Brexit, men gribe mulighederne.

Sådan lyder opfordringen fra Danish Food Tech Group, som har stor tro på, at Storbritannien i de kommende år får brug for at opruste på området for procesudstyr.

-Fødevarer er den største industri i Storbritannien, og på trods af usikkerheden omkring Brexit forventer procesindustrien at øge fødevareeksporten. Det kræver, at virksomhederne opruster med fødevareudstyr og -teknologi, og her kan danske leverandører byde ind, siger lederen af Danish Food Tech Group, Heidi Ravn, i en pressemeddelelse.

Danish Food Tech Group er Eksportforeningens netværk for rådgivere og leverandører inden for fødevareteknologi, udstyr og services.

Samtidig er en af konsekvenserne af Brexit, at Storbritannien kommer til at miste manuel arbejdskraft. 120.000 ansatte i fødevareindustrien kommer i dag fra lande uden for EU, og deres fremtid i landet er usikker, nævner netværkslederen.

- Mange produktioner er derfor nødt til at blive automatiseret, og det er godt nyt for danske leverandører til fødevareindustrien. I Danmark er vi kendt for at levere højteknologi, der samtidig lever op til de strenge hygiejnekrav i Storbritannien. Det har Arla banet vejen for inden for mejeri, mens Tulip sidder tungt på slagteri, siger Heidi Ravn.

Storforbrug af convenience
Blandt de danske virksomheder, som i forvejen har en god forretning i Brexit-land, er også Limitech, som producerer blandings- og tilberedningsmaskiner til fødevareindustrien og har leveret maskiner til Storbritannien de seneste 15 år.

- Briterne er vant til at gå i supermarkedet og købe præstegte bøffer og prækogte grøntsager. Derfor er der et storforbrug af det, vi kalder convenience-varer og dermed et konstant behov for procesudstyr til at fremstille forarbejdet mad, påpeger Limitech-direktør Jesper Vad Jellesen.

- Det giver et stort potentiale for vores maskiner, der blander ingredienserne som en stor foodprocessor á la den, du har stående hjemme på køkkenbordet. Fordelen er, at den både kan koge og køle i tanken, så du kan lave mayonnaise, der skal fremstilles koldt, og ketchup, som skal opvarmes, i samme maskine. Det sparer omkostninger for producenterne, tilføjer han.

Danish Food Tech Group har 52 medlemsvirksomheder, der leverer fødevareteknologi, procesudstyr, maskiner, komponenter, hygiejneløsninger, automation og rådgivning til den globale fødevareindustri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078