23948sdkhjf

Fire kød-virksomheder bliver til én

Per 1. januar har A/S Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød valgt at samle sig under ét navn.

Himmerlandskød bliver navnet der fremover skal brande de fire selskaber. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at styrke vores position i Danmark, fremme salget af dansk oksekød i ind- og udland samt blive endnu mere omkostningseffektive. Det mener vi blandt andet gøres ved at samles under ét brand. Vores fire selskaber har altid været baseret på samme værdigrundlag og har mere end 100 års erfaring. Derfor giver det også god mening, at vi nu kan fortælle historien ud fra ét navn og også udadtil have et fælles afsæt, skriver Himmerlandskød.

De fire selskaber videreføres uden nævneværdige ændringer for leverandører, kunder og samarbejdspartnere.

- Himmerlandskød vil som fælles brand styrke vores salg af 100 procent dansk oksekød til store dele af verden og ikke mindst til den danske detailhandel, foodservice, industri samt til private slagtermestre i hele Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Virksomhedens historie går tilbage til 1910, da Aalestrup Eksportslagteri bliver grundlagt. I 1950 overtog slagtermester Hjalmar Nielsen slagteriet, der i 1954 efter hans alt for tidlige død, blev omdannet til aktieselskabet A/S Hjalmar Nielsen og videreført af familien.

Lars Andersen, som i dag er administrerende direktør, overtog Hjalmar Nielsen i 2000.  I 2008 kom opskæringsvirksomheden Himmerlandskød i Farsø til, og i 2012 udvidede Hjalmar Nielsen slagtekapaciteten med købet af Kjellerup Eksportslagteri. Nordic Beef Hadsund blev i 2016 en del af koncernen. Nordic Beef Hadsunds historie går også mere end 100 år tilbage, da familien Svendsen startede med at sælge eget opdræt, og sidenhen har de næste generationer videreført forretningen. I dag er Himmerlandskød drevet af familierne Andersen og Svendsen.

I dag har Himmerlandskød fortsat de fem afdelinger i henholdsvis Farsø, Aalestrup, Hadsund og Kjellerup, og er Danmarks næststørste slagteri- og opskæringsvirksomhed af oksekød. Virksomheden har over 200 medarbejdere og slagter 110.000 kreaturer om året.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093