23948sdkhjf

Kolding-fabrik moderniseres for tocifret millionbeløb

Novadan skyder vækststrategi i gang med investeringer for et tocifret millionbeløb i modernisering af fabrikken i Kolding. Nye løsninger til fødevareindustrien skal bane vej for international vækst.
Investeringerne i nyt produktionsudstyr er kun første del af den samlede plan for optimering af produktionen, lyder udmeldingen fra virksomheden.

Vil satse på løsninger til fødevareindustrient
Novadan, der producerer hygiejne- og rengøringsløsninger, vil fremadrettet satse mere nicheorienteret. Således skal virksomhedens kompetence inden for udvikling og applikation af rengøringsløsninger til fødevareindustrien i langt højere grad udnyttes.

- Fokus rettes mod færre segmenter med udvikling af nye rengøringskoncepter, der til gengæld kan bredes ud på eksportmarkederne, lyder strategien.

Novadan har historisk set været mest orienteret mod det danske marked med en målsætning om at være repræsenteret i de fleste segmenter. Salget i Danmark har tidligere udgjort op mod 85 pct. af den samlede omsætning.

Novadan har de seneste år fordoblet eksporten til at udgøre mere en 30 pct. af den samlede omsætning og man venter med den nye strateg at hente yderligere vækst internationalt.

3-faset moderniseringsplan
En omfattende analyse af virksomhedens processer såvel administrativt som i produktionsapparatet er mundet ud i en 3-faset plan for modernisering af fabrikken.

Første fase, der netop nu implementeres, har to hovedformål, nemlig at automatisere visse tappelinjer og omlægge emballage flowet, med henblik på at minimere den interne transport af emballagen. Automatiseringerne gennemføres primært ved at investere i robotter og automatiseret båndføring.

Når fabrikken står færdig til marts, vil den ifølge NOvadan selv være en af de mest moderne fabrikker i Europa i branchen.

Fakta om Novadan
Novadan omsatte i 2010 for 190 mio. kr. med et driftsresultat på 17 mio. kr. med 125 ansatte. Novadan har egne selskaber i Danmark og Polen og samarbejdspartnere i en lang række lande. Novadan ejes af ITW, der er en fortune 200 virksomhed registreret på den amerikanske fondsbørs med en årlig omsætning på ca. 14 mia. USD og 60.000 ansatte fordelt på mere end 800 virksomheder i 52 lande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079