23948sdkhjf

Dansker vandt guld ved årets Bocuse d’Or

Den danske mesterkok Rasmus Kofoed fik onsdag topplaceringen ved Bocuse d’Or 2011 - bedre kendt som VM for kokke.
Mesterskaberne løb af stabelen i Lyon og medalje-overrækkelsen fandt sted i går aftes.

Som forsvarende europamester og tidligere vinder af både vm-bronze i 2005 og vm-sølv i 2007 har Rasmus Kofoed nu sat flere rekorder ved Bocuse d’Or.

Træning, træning og atter træning..
Tre dage om ugen i otte måneder har Rasmus Kofoed og hans assistent Frederik Rudkjøbing trænet for at blive klar til den nok største udfordring, en kok kan udsætte sig selv for: Bocuse d’Or, opkaldt efter den berømte franske mesterkok Paul Bocuse.

Der er blevet anvendt råvarer for over 350.000 kroner i forbindelse med træningen og udviklet helt nye teknikker, for konkurrencen stiller ikke kun store krav til smag men også timing, anretningsfærdigheder og originalitet.

- På alle planer er Bocuse d’Or at sammenligne med en elitesport. Vi har anvendt tusindvis af timer på at nå hertil, og det kræver både disciplin, vilje og tålmodighed, forklarer Rasmus Kofoed.

Med guldstatuetten i hus har Rasmus Kofoed rekord ved Bocuse d’Or som den kok, der har vundet mere end statuette ved mesterskabet. Rasmus Kofoed har desuden en lang række andre sejre med bl.a. kokkelandsholdet bag sig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109