Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

200 chefer ud af Føtex’ ledelse

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

Føtex gennemfører den hidtil største organisationsændring for at tilpasse sig en situation, hvor discountkæderne sidder på en stigende del af detailmarkedet.

”Tid til salg” er titlen på omstruktureringen, som skal reducere antallet af detailafdelinger i Dansk Supermarked til tre.

I Føtex medfører ændringerne varehuskædens hidtil mest omfattende organisationsændring. I alt 10.000 ansatte kan se frem til at få nye arbejdsopgaver.

Læs også: Mere fokus på lokale fødevarer hos de to store

Det får også konsekvenser på chefniveau, hvor godt 200 chefer fjernes fra ledelsen. Som i resten af Føtex-kæden kan det ende med lønnedgang eller afskedigelse:

Læs også: Lokale madleverandører tager et stort skridt

- Udgangspunktet er, at vi flytter folk, men der er ingen garanti. Hvis de interne jobmuligheder i Dansk Supermarked er afsøgt, og hvis vi ikke har noget at tilbyde, så ender vi med at afskedige, siger HR-direktør i Dansk Supermarked, Finn Lund Andersen, til Business.dk.

Føtex rammes særlig hårdt af ændringerne, idet discountkæderne vinder en stadig større del af markedet fra de dyrere varehuse.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 10.952 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Nu bliver det nemmere at gennemføre en CE-Mærkning

24. januar 2015 15:40
Bowitek ApS

Første danske kursus i Safexpert™. Deltagerne lærer hvordan man kan spare op til 80% - ved at anvende en struktureret metode, et understøttende værktøj og en pragmatisk holdning.

Er din virksomhed klar til det obligatoriske Energisyn i 2015

23. januar 2015 13:05
DNV GL Business Assurance Denmark A/S

Alle store virksomhed i EU skal inden udgangen af 2015 have gennemført et obligatorisk Energisyn – det gælder også alle store danske virksomheder.

AVS med på verdensholdet

23. januar 2015 13:55
AVS Danmark ApS

Når kampen bliver fløjtet i gang hos DAMRC d. 29. og 30. januar, er AVS en af spillerne på holdet. Under kampen præsenteres en række løsninger, der kan hjælpe på miljøet i de fleste produktioner.

Overvældende tilmelding til seminar om CE-Mærkning

23. januar 2015 11:53
Bowitek ApS

Ekstra (gratis) seminar etableret den 4. februar kl. 14-16:30 i Kolding. Samme indhold som det oprindelige.

Temadag om kødkvalitet

23. januar 2015 11:32
AgroTech A/S

Dine kunder vil have dyrevelfærd, dansk kød og naturpleje, og de vil betale for det. Hvad sælger du? Smag på Landskabet inviterer til seminar for slag ...

VS Automatic forlænger hånd­værkerf­radra­get

23. januar 2015 11:52
VS Automatic A/S

Indfører tilskud til el-arbejde for at bevare arbejdspladser og imødekomme behov fra kunder, der gik forgæves i sidste års travlhed.

23. januar 2015
22. januar 2015
21. januar 2015