23948sdkhjf

Rynkeby lever op til forventningerne

Juicevirksomheden fik i 2010 et resultat før skat på 75 millioner, hvilket svarede til forventningerne ved årets start. I 2011 skal væksten findes på de nordiske markeder.
Rynkeby Foods omsætning var i 2010 på 833,9 mio. kr. Det er et fald på ca. 10 % i forhold til 2009, hvor omsætningen var 928,8 mio. kr.

Resultatet før skat faldt fra 78 mio. kr. i 2009 til 75,2 mio. kr. i 2010. Faldet var dog ventet og resultatet betegnes som tilfredsstillende.

- Det er i overensstemmelse med vores forventninger, og den øgede resultatgrad viser, at vi er lykkedes med vores effektiviseringer og trimning af produktionsapparatet, hvor der er investeret et tocifret millionbeløb også i 2010, siger adm. direktør Jørgen Dirksen.

Gør klar til nordisk vækst
Faldet i omsætningen skyldes primært en planlagt nedgang i lønproduktion, inkl. produktion af private labels. Det sker som led i implementering af ny strategiplan, hvor sortimentssanering skal forberede Rynkeby på at vokse i Norden. Ændringen indebærer blandt andet, at Rigtig Juice-mærket bliver til God Morgen.

Virksomheden har fastholdt markedsandel i Danmark, blandt andet via lanceringer af nye produkter.

På det svenske marked lykkedes det Rynkeby at øge sin markedsandel på juice-området, og som del af den nordiske strategi er virksomheden nu også repræsenteret i Norge og Finland.

Forventer fremgang i 2011
Rynkeby Foods A/S forventer en lille stigning i omsætning og indtjening i 2011.

Det svenske og danske marked forventes at være stabilt, mens der forventes en vis vækst i det øvrige Norden.

De fortsatte prisstigninger på råvarer og dermed større pres på indtjeningen i den hårde konkurrence, forventes bl.a. kompenseret gennem løbende effektiviseringer og sanering af produktprogram.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094