23948sdkhjf

Flere landmænd vil omlægge til økologi

Et stigende antal producenter undersøger muligheden for at omlægge til økologi. Markedet præget af stigende efterspørgsel.
Både Rose Poultry og Friland, Danish Crowns datterselskab, som har specialiseret i produkter med fokus på dyrevelfærd og økologi mærker stigende efterspørgsel:

- Målet er at fordoble produktionen af økologiske kyllinger forhåbentlig inden 2012. Den målsætning er sat ud fra, at markedet kan følge med, men det ser det også ud til, at det kan, siger Flemming Højer Sørensen, hjemmemarkedschef for Rose Poultry til FoodCulture.

Sideløbende med stigende økologisk efterspørgsel vokser landmænds interesse i at gå over til økologisk produktion.

Investeringsstøtte nødvendigt
Dansk Landbrugsrådgivning melder om et stigende antal landmænd, der får foretaget et omlægningstjek, og der flere kommer på venteliste.

For at fremme udviklingen bør der ifølge erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer være investeringsstøtte til de der ønsker at omlægge produktionen:

- Det kan være afgørende for en landmand, der skal tilpasse sit produktionsapparat i forbindelse med omlægningen, at der er hjælp til investeringerne. Også hos de økologiske landmænd, der gerne vil udvide den eksisterende produktion, kan investeringsstøtten være med til at hjælpe tingene på vej, siger Kirsten Lund Jensen, teamleder for økologi hos Landbrug & Fødevarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078