23948sdkhjf

Nyt om navne: Ny leder til industri-universitetssamarbejde

DTU Fødevareinstituttet ansætter Jakob Neimann som ny platform manager for forskning og innovation kaldet inSPIRe.
Jakob Neimann er fra d. 1. maj 2011 ansat som leder af DTU Fødevareinstituttet platform for forskning og innovation kaldet inSPIRe, som før nytår modtog en historisk stor bevilling på 127 millioner kroner.

Platformen skal forbedre den danske fødevaresektors globale konkurrenceevne og øge fødevarekvaliteten til gavn for forbrugerne ved at styrke forsknings- og innovationssamarbejdet mellem universiteter, GTS-institutter og fødevareindustrien.

Jakob Neimann er uddannet cand. brom. og er ph.d. fra det tidligere Danmarks Veterinærinstitut. Han kommer fra en stilling som systemchef inden for bæredygtig udvikling i Nordic Sugar, og har gennem sin karriere arbejdet med fødevaresikkerhed og fødevareproduktion. Tidligere har han været ansat i blandt andet Danisco Sugar, Danmarks Fødevareforskning og Levnedsmiddelkontrollen i København. Han har efteruddannelse inden for ledelse, innovation og kvalitetsstyring.

Forskning skal afspejle fødevareerhvervets udfordringer
Den nye Forsknings- og innovationsplatform hedder "inSPIRe" for "Danish Industry-Science Partnership for Innovation and Research in Food Science". Platformen består af forskere fra fire andre universiteter udover DTU, nemlig Københavns Universitet, Århus Universitet, Ålborg Universitet og Syddansk Universitet, foruden fem GTS-institutter og et stort antal fødevarevirksomheder - blandt andet Arla, Danish Crown, Easy Food, Chr. Hansen, Leaf Danmark og Danisco.

InSPIRe vil fokusere på at udvikle bedre og smartere produktion og måleprincipper i fødevareindustrien. Det overordnede forskningsmål er at optimere processerne fra kvalitet af den biologiske råvare til kvalitet af det færdige produkt.

- Hensigten med inSPIRe er, at den danske fødevareteknologiske og fødevarevidenskabelige forskning i højere grad afspejler industriens udfordringer. Det vil på sigt gavne fødevarekvaliteten og fremme erhvervets produktivitet og konkurrenceevne, siger forskningschef Torger Børresen fra DTU Fødevareinstituttet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079