23948sdkhjf

Massefyringer på nordjysk fjerkræslagteri

Op mod 50 medarbejdere på Rose Poultrys fjerkræslagteri i Skovsgaard får i løbet af de kommende dage en fyreseddel.
40-50 medarbejdere – heraf størstedelen ufaglærte – på Rose Poultrys fjerkræslagteri i Skovsgaard ved Brovst får inden for få dage en fyreseddel.

Det skriver NORDJYSKE, som angiver faldende afsætning på især kyllingelår og en effektiviseringsproces som de bærende årsager.

Faldende salg og effektiviseringer
Således går produktion fra to- til et-holds-skift, hvorfor de nuværende 260 ansatte er i overkanten.

- Modellen med at gå fra to korte skift til ét langt skift har vi kopieret fra svineslagteriet Tican i Thy. Vi håber, at det kan effektivisere produktionen så meget, at vi også på langt sigt kan bevare slagteriet, siger Michael Jørgensen, produktionsdirektør i Rose Poultry, som også kommenterer på det nedadgående salg.

- Salget af kyllingelår går trægt i hele verden, og priserne er i bund. Derfor skærer vi antallet af slagtninger ned fra 600.000 til 500.000 om ugen, og det betyder, at vi må afskedige mellem 40 og 50 medarbejdere, forklarer Michael Jørgensen,

Fremtidig øget produktion ikke i Skovsgaard
Ifølge 3F Midtvendsyssel rammer fyringerne ekstra hårdt lokalt, da de mange ufaglærte får svært ved at finde nyt job.

Produktionsdirektør Michael Jørgensen forsikrer, at slagteriet i Skovsgaard ikke er på vej mod en lukning. Men han understreger samtidig, at et fremtidigt behov for øget produktion ikke vil komme Skovsgaard-slagteriet til gode.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08