23948sdkhjf

Rejekogeren Connie skaber nordjyske arbejdspladser

En nyudviklet rejekoger fra Intech International a/s har allerede nu skabt travlhed og fyldt ordrebogen godt op hos Brønderslev-virksomheden.
Den hedder Connie 800 og er en mindre revolution for måden, hvorpå man koger rejer ombord på trawlere.

Det mener direktør i Intech International a/s, Leif Andersen, som netop har modtaget positive tilbagemeldinger på den første prototype af rejekogeren, som har vist sit værd i de norske farvande den seneste måned.

- Vi havde en montør med på den første fisketur med den nye rejekoger, og der skulle ikke justeres på noget som helst. Det er enestående, at der ikke har været efterjusteringer på prototypen - det er vi stolte over, siger direktøren til Nordjyske.

Interesse i Canada og USA
Leif Andersen har ikke ønsket at tage imod bestillinger på rejekogere, før jomfruturen var vel overstået. Med den norske succes kan han og Intech nu tage sig af de 15 forhåndsbestillinger fra Norge, der allerede er indkommet, samt rette fokus mod endnu større markeder.

- Vi har hidtil kun koncentreret os om at afsætte Connie til de norske skibe, hvor vi er alene på markedet. Først for nylig har vi fortalt om rejekogeren i Grønland og Canada. Og vi ved allerede, at et af rederierne er meget interesseret i at få Connie om bord, siger Leif Andersen.

"En verdensnyhed"
Intech har allerede søgt patent på rejekogeren, som gør op med 30 års mangel på udvikling inden for branchen. Stilstanden har blandt andet medført, at rejerne ikke blev kogt ens tidligere.

Læs også: Patentguide for fødevarebranchen

- Og det problem har vi løst med Connie. Rejen tvinges via et transportbånd ned gennem det kogende vand. Den rå reje bliver kogt i nøjagtig den tid, du ønsker det, og det betyder, at du opnår et helt ens produkt med ens saltindhold i kødet. Alle rejer smager fuldstændig ens - det er en verdensnyhed, erklærer Leif Andersen.

Leif Andersen er derfor ikke i tvivl om, at Connie 800 nok skal sørge for, de får travlt i Brønderslev, ligesom han spår et snarligt behov for udvidelse af produktionshallen og ansættelse af flere folk i produktionen.

Det er desuden meningen at udvide den nuværende models kapacitet fra at kunne koge 1.400 til 2.600 kilo rejer i timen.

Intech International præsenterer i øvrigt Connie 800 på messen DanFish International 12.-14. oktober i Aalborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093