23948sdkhjf

Nyt rensningssystem reducerer vandforbruget med 75 pct.

Danfrugt er blandt de frugtavlere, som nyder godt af besparelserne ved vandrensningssystemet fra Jimco.
Som alle frugtavlere vil vide, er vandforbruget højt, når man skyller kirsebær, æbler og andre frugter, før de sendes videre i fødekæden.

Nu har Danmarks største frugtavler, Danfrugt, imidlertid gjort noget ved sagen ved at udskifte de traditionelle vandbassiner med et vandrensningssystem fra Jimco.

Vandrensningssystemet - kaldet Jimco MWC 3000 - er udviklet, så frugtavlere kan sætte det direkte ind i en allerede eksisterende produktion, fordi de kan tilslutte det vandbassinet.

- Vi suger vandet ud af bassinet, mens grøntsagerne bliver vasket. Det kommer ind i maskinen i den ene ende, hvor vi først laver en forfiltrering, hvis der skulle være kommet blade eller andet organisk stof i vandet. Derefter kører vi vandet igennem en injektor, hvor vi tilsætter ozon, og så sender vi det tilbage til vaskebassinet, forklarer Jimmy K. Larsen, der er administrerende direktør i Jimco, til Ingeniøren.

Fra fire til en kubikmeter vand
Metoden medfører, at Danfrugt har reduceret forbruget af vand ned fra fire til en enkelt kubikmeter om dagen.

Og selve processen belaster endda ikke miljøet med farlige spildprodukter.

- Når man tilsætter oxygen i vandet, får man lavet en oxydationsproces, hvor de stoffer, der er i vandet, bliver oxyderet - altså koldt forbrændt, siger Jimmy K. Larsen med en tilføjelse om, at affaldsproduktet ved processen blot er CO2 og vand.

Ifølge Jimco-direktørens håber og ønsker firmaet at udvide og tilpasse systemet, så det også snart kan bruges til andre grene af fødevareindustrien end frugtavlerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109