23948sdkhjf

Den Gyldne Ovn lukker

Flere år med underskud har sendt bagerkæden i knæ. Nu skal butikkerne sælges enkeltvis i håb om, at de kan bære en fortsat drift.
Efter flere år med underskud er det nu slut for bagerkæden Den Gyldne Ovn.

Det bekræfter bestyrelsesmedlem Erik Laumand over for Fyens Stiftstidende.

- Konceptet kan ikke bære. Vi lukker kæden og sælger butikkerne hver for sig. Forhåbentlig vil de alle fortsætte enkeltvis.

Den Gyldne Ovn har butikker i Fredericia, Kolding, Odense og Silkeborg. Kæden ejes af L’Easys ejer, Niels Thorborg, Martin Færgemann, ejer af Kai Thor Catering, Keld Askær Sørensen, der er tidligere koncernchef i Royal Greenland samt Johnny Brahe, der er direktør, medejer og idémand bag kæden foruden Erik Laumand selv.

Tæt på salg i Odense
Ifølge Erik Laumand, der også er direktør for reklamebureauet Nørgård Mikkelsen i Odense, har omsætningen i de fire butikker simpelthen været for lav.

Samlet set har Den Gyldne Ovn tabt over 16 mio. kr. i løbet af de fem seneste regnskabsår.

Senest med et nettoresultat på minus 4,9 mio. kr. af en bruttofortjeneste på 5,3 mio. kr. i 2010.

- Vores salg var ikke stort nok til at bære de omkostninger, der er forbundet med at være en kæde, og vi kunne ikke se nogen bedring forude, siger Erik Laumand.

Han fortæller, at der gennem længere tid har været forhandlinger om et frasalg af butikkerne og at han forventer, at butikken i Odense bliver solgt inden længe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093