23948sdkhjf

Gorm's snart klar med sin helt egen veganerost

Pizzakæden Gorm's har ledt længe og grundigt efter en vegansk udgave af mozzarella-ost - men kædens grundlægger, Gorm Wisweh, har nu givet op og er i stedet snart klar til at sætte en egenproduktion i gang.

- Vi har været i gang i to år, og jeg har smagt på virkelig mange veganske oste - faktisk tror jeg ikke, der findes en variant i Danmark, jeg ikke har smagt. Men enten smager de ikke rigtigt, eller også smelter de ikke rigtigt, så nu har vi besluttet selv at producere en, fortæller Gorm Wisweh..

- Det er megabesværligt. Vi har slået os sammen med nogle dygtige veganere, som er kommet med tips og tricks, og nu er vi kommet rigtig langt med opskriften. Vi har testet den på et lille batch, og det spiller. Nu skal vi bare have det finpudset, så vi kan gå fra lille batch til stor batch, tilføjer han.

- Vi laver det selv
Der er ikke tale om, at Gorm's skal ud og finde en fødevareproducent, der kan stå for produktionen.

- Vi får nok brug for omkring et ton om året, og det kan vi selv lave i nogle store gryder, konstaterer Gorm Wisweh.

Han har ikke planer om at lave en særlig veganerpizza, men vil tilbyde gæsterne muligheden for at vælge vegansk ost frem for den traditionelle:

- Mange veganere vælger nu at fjerne osten, men en pizza uden ost bliver lidt en tør fornemmelse. Selvfølgelig laver vi den, hvis folk vil have det, men så prøver vi måske at spørge, om ikke vi skal putte lidt tomatsauce under eller give den lidt basilikumolie.

Gorm Wisweh håber, at de ansatte i kædens 12 pizzeriaer senest 1. juli i stedet kan tilbyde den splinternye løsning med vegansk ost.

Han og fem andre stiftere beholdt sammen med direktør Anders Kjørup hver en mindre andel i kæden, da de i 2018 solgte 67 procent til den norske fødevaregigant Orkla.

Indtil november sidste år var der 14 restauranter, men for få gæster betød, at pizzerierne i Viborg og i Brandts Klædefabrik i Odense måtte lukke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079