23948sdkhjf

Fiskemelsfabrik frygter for fyringer

En EU-aftale, som reducerer kvoterne for fiskeri af brisling i Østersøen, skaber bekymring på FF Skagen.
EU’s fiskeriministre blev fredag enige om en ny fiskeriaftale, som blandt andet medfører, at der må fiskes 22 procent færre brisling i Østersøen næste år.

Og det skaber bekymring på fiskemelsfabrikken FF Skagen, som blandt andet lever af den strålefinnede fisk.

Brisling er en tredjedel af produktionen
- Jeg er bange for, at virksomheden på sigt ikke vil blive ved med at være levedygtig. For vi skal have råvarer for at kunne producere, og det her får kæmpe betydning for vores tilførsel af råvarer, siger Jens Borup, bestyrelsesformand i FF Skagen, til TV2/Nord.

100.000 tons fiskemel – eller en tredjedel af den samlede produktion – hos FF Skagen produceres af brisling. Den ny fiskekvote vil derfor formentlig få store negative konsekvenser for omsætningen.

- I de sidste ti år har vi levet med, at vi skulle ud at finde nye råvarer, og det bliver jo sværere og sværere. I sidste ende kan det betyde nedlæggelse af arbejdspladser, siger Jens Borup, der i dag har 115 ansatte.

Kun en teknikalitet
Socialdemokraternes Bjarne Laustsen, der er medlem af Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris sammensætning, beklager, at man for femte år i træk har været nødt til at reducere kvoterne i EU-regi.

- Vi er nødt til at lytte til de biologer, der siger, at fiskebestandene har brug for et mindre fiskeritryk. Når der så er lavet en handleplan for det, kan vi give fiskerne lov til at fiske mere igen, siger han, mens udlægningen vedrørende brisling ikke møder forståelse hos Danmarks Fiskeriforening:

- Der er ikke problemer med brislingbestanden i Østersøen. Det er teknikaliteter, der gør, at man mener, at kvoten skal reduceres. Det kommer til at gå ud over fiskerne, og det er ikke rimeligt, siger Svend Erik Andersen, der er formand i Danmarks Fiskeriforening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078