23948sdkhjf

Thisted Bryghus baner vejen for kapitaludvidelse

På en ekstraordinær generalforsamling tirsdag blev det vedtaget at ændre vedtægterne for det nordvestjyske bryggeri.
Der var på forhånd stor røre om forslaget til vedtægtsændringerne. Bryghusets bestyrelse ville nemlig fjerne en bestemmelse, der har gjort, at en enkelt aktionær ikke må stemme med mere end 2 % af aktiekapitalen. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Bestyrelsen på Thisted Bryghus vil nemlig gerne fordoble den nuværende aktiekapital på 900.000 kr., og en sådan emission ventes at kunne indbringe op mod 10 mio. kr., idet aktierne p.t. handles til ca. 10 gange den nominelle værdi.

Pengene fra kapitaludvidelsen skal bruges til investeringer i bryghuset, som p.t. har en markedsandel på 0,5 % i Danmark. Der er blandt andet behov for mere lagerkapacitet, flere tanke og en automatisk pakkemaskine til specialøl.

Ingen udefrakommende investor kommer til fadet
Omvendt har en gruppe aktionærer udtrykt stor bekymring over vedtægtsændringen. De frygter, at en udefrakommende aktionær vil kunne sætte sig på en stor aktiepost. Traditionelt har Thisted Bryghus nemlig været ejet af lokale investorer.

Den frygt maner bestyrelsesformand Ole Sørensen dog i jorden. Han understreger, at de nuværende investorer vil få førsteret til de nye aktier.

- Hvis der rent hypotetisk og som et tænkt eksempel skulle være usolgte aktier med et samlet pålydende på 400.000 kr. tilbage, er jeg overbevist om, at vores lokale pengeinstitut vil træde til. Det er helt urealistisk, at en udefrakommende investor vil sætte sig på en stor aktiepost i bryghuset, siger Ole Sørensen til Nordjyske Stiftstidende.

Han og den øvrige bestyrelse fik da også opbakning fra generalforsamlingen. 76,37 % stemte for ændringsforslaget, og eftersom det blot var nødvendigt med to tredjedeles flertal, blev det vedtaget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063