23948sdkhjf

Tankstationer truer bagere på levebrødet

Stadig flere danskere vælger tankstationen som leverandør af brød, og det kan tvinge bagere til at droppe håndværket, lyder det fra bagerbranchen.
Stadig flere danskere vælger tankstationens bake off-produkter, når der skal handles brød.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Q8.

Ifølge undersøgelsen køber 18 procent mere brød på tanken i dag, end de gjorde for to til tre år siden, skriver 24timer.

Det er en trussel imod de traditionelle håndværksbagere, lyder det fra branchen, som kan blive tvunget til selv at sælge bake off i fremtiden.

- Det vil være en falliterklæring, men man skal aldrig sige aldrig. Vi kan ikke producere til priser, der kan konkurrere med eksempelvis tankstationer, og hvis det er bake off, forbrugerne vil have, så kan det jo være, at vi bliver nødt til at overveje den løsning, siger Hardy Christensen, formand for brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark, og fortsætter:

- Men forsvinder håndværksbagerne, så forsvinder kvaliteten og kreativiteten også. Og så går der ikke længe, før vi kun kan få det samme brød alle steder, som alt sammen kommer fra det samme store produktionssted - formentlig et sted i Polen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.468