23948sdkhjf

Se de danske vindere af Scanstar 2011

Fem af de 11 vindere i årets Scanstar-konkurrence kom fra Danmark. Læs juryens begrundelser her.
I alt blev 19 forskellige emballager indsendt til Scanstar 2011, hvoraf 11 blev præmieret. Hele fem af vinderne kom fra Danmark, og de vandt med følgende begrundelser fra juryen.

Amcor E-Close
Vinder: Amcor Flexibles
Producent: Amcor Flexibles
Bruger: Arla Foods
Land: Danmark
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse:
Emballagen løser et stort forbrugerønske ved, at den let kan åbnes og lukkes gentagne gange. Ved lukning ser emballagen ud til at være tæt. Igen og igen. Når emballagen er åbnet er snitfladerne rene for plastrester. Emballagen skiller sig ud, først og fremmest som brugervenlig og som en nyhed.

Skillevæg til 6 flasker vin
Vinder: CC & Co
Producent: CC & Co
Bruger: Kjær Sommerfelt Vin
Land: Danmark
Type af emballage: Transport / Distribution

Juryens begrundelse:
Emballagen virker tilsyneladende enkel, men designet er smart. Løsningen er lavet i et emne, hvilket gør det lettere at pakke. Samme værktøjer kan bruges til alle bølgepapkvaliteter, hvilket gør det billigere at producere. Emballagen fremhæver sig indenfor flere af bedømmelseskriterierne, men først og fremmest konstruktion og miljø.

Alu Cartridge Foampallet
Vinder: SCA Packaging Flamingo
Producent: SCA Packaging Flamingo
Bruger: Amminex
Land: Danmark
Type af emballage: Transport / Distribution

Juryens begrundelse:
Emballagen løser en udfordrende oversøisk transport af aluminiumscontainere fyldt med gas. Pallen er integreret i transportcontainer og anvendes i både fremløb og returtransport. Væsentlige volumen- og vægtbesparelse i forhold til den tidligere løsning giver dokumenterede miljømæssige fordele. Emballagen dækker alle de evalueringskriterier, men skiller sig især ud på miljø og brugervenlighed.

Aluminiumskop Tibon
Vinder: Plus Pack
Producent: Plus Pack
Bruger: Catering og forbrugere
Land: Danmark
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse:
Emballagen er fremstillet ved hjælp af en ny patenteret teknologi med erfaring hentet fra et andet område og kan opvarmes med betydeligt mindre energi end andre lignende emballager. Løsningen giver hurtigere og mere pålidelig varmebehandling, hvilket kan gavne både forbrugere og fødevareproducenter. Emballagen fremhæves først og fremmest, når det kommer til miljøet og som en interessant nyhed.

SuperLock
Vinder: Superfos
Producent: Superfos
Bruger: Fødevareindustrien
Land: Danmark
Type af emballage: Forbruger

Juryens begrundelse:
Emballagen nærmer sig en perfekt kop ved at det bringer nogle af de funktioner, der findes i kombination glas/metal over til en ren plastemballage, fx de fremragende barriereegenskaber og den præcise åbne- og lukkemekanisme. Emballagen kan stables og har en god overflade til grafisk eksponering/visning af produktet. Emballagen har alle de forventede elementer i sig, men udmærker sig især indenfor brugervenlighed.

Læs mere om Scanpack 2011 og se de øvrige vindere her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112