23948sdkhjf

I front på fødevaresikkerhed

DC Beef lever nu op til nogle af verdens skrappeste regler for fødevaresikkerhed.
Nyt knivsystem, beskyttelsesfilm på vinduerne og farvekoder på kostene. Det er nogle af de fysiske ændringer, som er foretaget på kreaturslagteriet i Tønder for at få stedet BRC-certificeret – en certificering, der betragtes som verdens skrappeste indenfor for fødevaresikkerhed.

- BRC’en stiller mange krav, men den giver os også mange muligheder. Certificeringen øger tilliden til DC Beef hos myndigheder og leverandører, og det styrker dermed vores konkurrenceevne, siger salgsdirektør i DC Beef, Finn Klostermann. Han er tilfreds med certificeringen og medarbejdernes indsats for at opfylde kravene.

Positiv indstilling
Det har krævet engagement fra hele organisationen at blive klar til certificeringen. Den høje eksisterende egenkontrol og kundekrav betød, at mange af de 250 krav allerede var en del af hverdagen på slagteriet. Men BRC tænker fødevaresikkerhed i alle led, så alle afdelinger har været involveret lige fra indkøb, salg og logistik til afdelingschefer, teknisk personale, egenkontroller og produktionsansatte på slagterierne.

- Alle har haft en positiv indstilling til det, selvom det har krævet tid og energi. Nogle af kravene er der blevet rystet på hovederne af, men når det bliver forklaret, hvorfor de er nødvendige, bliver hovedrysten til nikken og forståelse, siger kvalitetsassistent Winie Hesselbjerg.

I samarbejde med gode kollegaer har hun stået for den overordnede del af certificeringen, der i juni udløste den højeste karakter – Grade A – til de tre Dansih Crown kreaturslagterier i henholdsvis Aalborg, Holstebro og Tønder. Samlet mener Winie Hesselbjerg, at BRC’en klart har styrket samarbejdet afdelingerne imellem og gjort DC Beefs kvalitetspolitik mere synlig i hverdagen.

Læs mere om BRC her


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125