23948sdkhjf

Ny topchef i Dansk Supermarked

Dansk Supermarkeds nye administrerende direktør bliver Per Bank, der er Tesco UK’s Commercial Director for Non-food, Telecoms og Online samt medlem af Tescos Executive Board.
44-årige Per Bank tiltræder den 1. april 2012. Han efterfølger Erling Jensen, der efter 35 år i Dansk Supermarked har valgt at gå på pension.

Per Bank er uddannet ingeniør og har senest på dansk jord været administrerende direktør for Coop Danmark og chef for Coop Norden. I 2009 blev han hentet til Tesco - først som CEO for Tesco Ungarn og siden april 2011 som Commercial Director for Non-food, Telecoms og Online i Tesco UK.

Den bedste mand til jobbet
CFO i A.P. Møller - Mærsk og medlem Dansk Supermarkeds bestyrelse, Trond Westlie, siger om valget af Per Bank som administrerende direktør:

- Vi har fået den bedst tænkelige mand til jobbet. Per Bank har vist, at han kan skabe resultater og fremdrift i store og komplekse organisationer. Hans indgående kendskab til detailbranchen i ind- og udland er en stor styrke for Dansk Supermarked.

Selv glæder Per Bank sig til at sætte sig i førersædet for Danmarks største dagligvarekoncern.

- Jeg kommer fra en fantastisk stilling hos Tesco, men at blive koncernchef for Dansk Supermarked er en unik mulighed, og et af de meget få job, der kunne få mig til at vende hjem igen. I mine år i dansk og international detailhandel har jeg altid betragtet Dansk Supermarked som en velkonsolideret virksomhed med stort potentiale både nationalt og internationalt. At lede Dansk Supermarked til yderligere vækst og ekspansion i de kommende år er en fantastisk udfordring, som jeg glæder mig meget til at tage op i samarbejde med de mange dygtige ledere og medarbejdere i koncernen, siger han.

Per Bank fortsætter i Tesco frem til 31. marts 2012.

Stor indsats af Erling Jensen
Trond Westlie understreger Erling Jensens store indsats for Dansk Supermarked gennem 35 år:

- Erling Jensen haft en stor betydning for Dansk Supermarked og han har sat et markant præg på forretningen. Vi har god grund til at være meget tilfredse med resultaterne under hans ledelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189