23948sdkhjf

Danish Agro udvider direktionen

Basisvirksomheden skal styrkes til de fremtidige udfordringer og sikre den succession, der løbende er fokus på og behov for.
Danish Agro udvider direktionen med fire medlemmer, så den fremover udgøres af fem personer.

Efter nogle travle år med fusioner og integration af virksomheder har Danish Agro-koncernen opnået en omsætning i niveauet 16 mia. kr. heraf udgør grovvareaktiviteterne i moderselskabet i 2011 en omsætning på godt og vel 7 mia. kr., som håndteres fra et landsdækkende afdelingsnet i et samspil med 650 medarbejdere.

Læs også: Danish Agro præsenterer rekordoverskud

- Danish Agro har haft nogle meget spændende år, hvor fokus har været på fusioner og integration af nye virksomheder. Vi står nu over for andre udfordringer i forbindelse med udvikling af kernevirksomheden. I lyset heraf er en udvidelse af direktionen en god måde at øge den samlede ledelseskraft og tilføre yderligere ressourcer til at realisere de lagte strategier og nå de opstillede mål, siger adm. direktør Chr. Junker.

Godt at rekruttere fra egne rækker
Danish Agro-koncernen ønsker at styrke basisvirksomheden og sikre den succession, der løbende er fokus på og behov for, og derfor udvides direktionen nu med fire medlemmer.

- Som bestyrelse er det vores ansvar løbende at have fokus på selskabets governance og derigennem blandt andet sikre, at virksomheden rent ledelsesmæssigt står på et solidt og sikkert fundament. I lyset af det, er det meget tilfredsstillende, at vi inden for egne rækker er i stand til at foretage en udvidelse af direktionen med så erfarne og kompetente kapaciteter, som det her er tilfældet, siger bestyrelsesformand for Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen.

Danish Agros basisaktiviteter udgøres primært af salg af foderblandinger, råvare- og vitaminforblandinger, gødning, planteværn, såsæd og energi samt køb af afgrøder fra landbruget. Derudover har Danish Agro aktiviteter i Shoppen, som er virksomhedens landsdækkende kæde af detailbutikker til hobby- og fritidssegmentet.

Fakta: Den nye direktion i Danish Agro

Chr. Junker
Adm. direktør og koncernchef
Alder: 59 år
Ansat: 1987
Chr. Junker er som koncernchef øverste ansvarlig for virksomhedens aktiviteter såvel i moderselskabet som for koncernens mange datterselskaber i ind- og udland.
Chr. Junker har sammen med bestyrelsen lagt strategien bag den vækst, som Danish Agro a.m.b.a. har oplevet, og virksomheden har i hans tid udviklet sig fra en mindre regional virksomhed til en større international koncern med aktiviteter i mange lande.


Henning Haahr
CFO - Økonomidirektør
Alder: 41 år
Ansat: 2002
HD og Cand. Merc. Aud.
Henning Haahr er øverste ansvarlig for virksomhedens økonomifunktion. Derudover er Henning Haahr Group CFO i alle holdingselskaber i DLA Group. Henning Haahr er ansvarlig for gruppens samlede økonomiske styring via regnskab, budgettering samt løbende rapportering. Herudover er han ansvarlig for gruppens finansielle rapportering og likviditetsstyring samt revision og juridiske forhold.

Henrik Stilund
Direktør International Handel og Risk Management Alder: 41 år
Ansat: 2002
Henrik Stilund har ansvaret for Danish Agro’s risikostyring samt international handel med korn, rapsfrø, råvarer, vitaminer m.v. Henrik Stilund er samtidig COO i DLA Agro a.m.b.a. samt CEO i selskaberne Scanola A/S og Scanfedt A/S.
Henrik Stilund kom til Danish Agro i 2002 fra en stilling i handelsafdelingen hos KFK. Henrik har en kommercielt stærk indfaldsvinkel til branchen samt et bredt og veludviklet internationalt netværk, som er til stor gavn for den samlede koncern.


Henning Fogh
Direktør Vegetabilske Afgrøder og Planteproduktion
Alder: 52 år
Ansat: 2002
Henning Fogh har det kommercielle ansvar for Danish Agro’s salg og indtjening fsva. Vegetabilske Afgrøder og Planteproduktion. Henning Fogh er herudover ansvarlig for selskabets samlede detailnet, som er opdelt i otte regioner med i alt 60 afdelinger spredt ud over landet.
Henning Fogh har været ansat i Danish Agro siden 2002, hvor han kom fra en stilling som Regionsdirektør hos KFK Sjælland, Lolland/Falster. Side 4


Jacob Tetzlaff
Direktør Husdyrernæring og Energi
Alder: 54 år
Ansat: 1997
Jacob Tetzlaff har det kommercielle ansvar for moderselskabets salg og indtjening i afdelingen for Husdyrernæring samt Energi. Endvidere har Jacob Tetzlaff direktionsansvar for Farm Supply og Shoppen-butikker.
Jacob Tetzlaff har været ansat i Danish Agro siden 1997, hvor han kom fra en stilling som regionsdirektør hos daværende Superfos Korn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094