23948sdkhjf

Daneporks familieslagteri med rekordstort millionoverskud og ny udvidelse på vej

Svineslagteriet Danepork mellem Vejle og Billund kom ud af regnskabsåret 2019/20 med sit hidtil bedste resultat - et overskud på 25,7 millioner kroner. Det er 25 procent mere end den hidtidige rekord fra året før.

Omsætningen steg endnu mere, fra 529 til 806 millioner kroner.

- Vi har slagtet flere grise. Og så har vi holdt snuden i rillen, også i en tid, hvor alle har kæmpet med corona, lyder den korte forklaring fra Daneporks særdeles tilfredse direktør og ejer, Leo Grønvall.

- Det handler i høj grad om en optimering af produktionen - en løbende proces, hvor vi har automatiseret og købt robotter til forskellige områder, uddyber han.

Mange år med millionoverskud i virksomheden har gjort Danepork i stand til at investere heftigt. I regnskabsåret 2018/19 blev der ifølge Leo Grønvall brugt 130 millioner kroner på dels en udvidelse af slageriet og dels nye robotter. Det er fulgt op med yderligere investeringer for 15 millioner i det seneste regnskabsår.

Indvielse i september

Udvidelsen af slagteriet er stadig i gang, og direktøren regner med, at nybyggeriet er færdigt i september 2021. Det giver Danepork cirka 6.000 ekstra kvadratmeter, så arealet kommer op på cirka 16.000.

- Det betyder, at vi kan øge kapaciteten fra 1.800 til 4.100 slagtninger om dagen. Og så er det jo ikke nok bare at bygge slagteriet, vi skal også have flere grise tilført. Allerede nu har vi lavet nye aftaler, der træder i kraft i efteråret, fortæller Leo Grønvall.

Han peger på, at for at kunne klare de ekstra slagtninger, skal der næste år investeres cirka 10 millioner kroner i pakkeriet, som sammen med udbeningen er ved at blive gjort klar til at håndtere de øgede mængder.

Danepork, som indtil 2011 hed Slagtergården St. Lihme, blev grundlagt af Leo Grønvalls forældre i 1989. Leo Grønvall kom ind med en lille ejerandel i 1992, og 2002 overtog han slagteriet og blev direktør. Han ejer nu 95 procent, mens en salgschef har de sidste fem procent. 

Der er cirka 185 ansatte, og det meste kød bliver solgt herhjemme, oplyser Leo Grønvall, som ikke ønsker at gå i detaljer med fordelingen mellem hjemmemarked og eksport.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094