En forskergruppe ved universiteterne i Maastricht i Nederlandene ønsker at bekæmpe fremtidens potentielle mangel på kød ved at fremstille det i laboratorier.
- Vi er på vej mod en kødkrise. Vi bruger mere end halvdelen af verdens landbrugsarealer til kødproduktion, og kødforbruget vil fordobles i løbet af de næste 40 år, siger Mark Post, professor i fysiologi ved universitetet i Maastricht, til Sverigesradio.se.
Han og resten af forskergruppen håber derfor at kunne præsentere den første ”laboratorieburger” fremstillet af stamceller fra komuskler allerede til oktober.
Processen er dog så dyr, at det kræver store investeringer, før forskerne er klar til at iværksætte en egentlig masseproduktion.
Ifølge Mark Post vil det tage omkring 10 år at være klar til.
Spørgsmålet er så, om forbrugerne vil være klar til at spise kunstigt kød.
Fortalere som Mark Post mener, at der ikke er nogen anden udvej, hvis der i fremtiden skal være kød nok til alle. Samtidig fremhæver han, at produktionen er langt mere miljøvenlig end den ”gammeldags” fremstilling af kød.