23948sdkhjf

Peter Beier Chokolade trodser hårde tider

Helsingør-virksomheden har fortsat plus på bundlinjen på trods af dårligt vejr, stigende afgifter og en generel finanskrise.
Peter Beier Chokolade A/S måtte for første gang i fem år notere sig en nedgang i bruttoresultatet, som endte på 18,6 mio. kr. mod 20,4 mio. kr. i 2010.

På bundlinjen var der dog fortsat tale om et plus, idet Helsingør-virksomheden kom ud af 2011 med et driftsoverskud på 2,5 mio. kr.

Og det glæder Peter Beier, som ser lyst på fremtiden.

- Vi så et stort udskilningsløb i 2011. Mange i branchen har det hårdt og branchens vilkår forværres til stadighed ved politiske indgreb. Men vi er alligevel optimister for 2012. Forbrugerne er så småt begyndt at bruge penge igen, siger han til Berlingske Business.

Svært at låne penge
Branchen blev blandt andet ramt af ugunstigt vejr i form af en varm påske, de stigende afgifter på sukker og fedt samt den generelle tilbageholdenhed hos forbrugerne som følge af den globale økonomiske afmatning.

Sidstnævnte kan også mærkes på Peter Beier Chokolades planer om at udvide forretningen med franchisetagere i udlandet, hvor fokus retter sig mod Stockholm og London.

- Vi udvider, når vi har fundet de rette franchisetagere. Men det kan godt tage tid. Lige i øjeblikket er det svært selv for dygtige selvstændige at låne penge, siger Peter Beier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078