23948sdkhjf

Scandic Food forudser fyringer

Sukkerafgiften vil formentlig koste omkring 10-15 procent af de ansatte jobbet, når den indføres ved årsskiftet.
Det kommer til at koste danske arbejdspladser, når regeringen ved årsskiftet indfører en ekstra afgift på fødevarer med sukker.

Det mener blandt andre Torben Christensen, der er administrerende direktør i Scandic Food ved Vejle.

- Det kommer til at betyde, at vi skal producere lidt mindre marmelade og lidt færre sur-varer. Og det vil så betyde, at vi skal være lidt færre medarbejdere til at gøre det. Jeg vil forvente, at vi kommer til at sælge måske 10-15 procent mindre, og så skal vi jo være igen 10-15 procent færre medarbejdere, siger direktøren, der har cirka 240 ansatte, til DR/P4.

Forudser administrativ byrde
Sukkerafgiftens specifikke detaljer kendes endnu ikke, men Scandic Food-direktøren forudser på forhånd, at indførelsen vil medføre mere arbejde med papirer og mindre med fødevarer.

- Det er en administrativ tung byrde, at vi skal opkræve afgifter til staten. Vi skal have en masse systemer på plads for at beregne, hvor meget sukkerafgift, vi skal betale. Og det vil sige, at vi kommer til at bruge vores tid på nogle interne ting i stedet for at udvikle og sælge fødevarer, siger Torben Christensen.

Ifølge en rundspørger fra DI Fødevarer, forventer syv af ti virksomheder, der laver fødevarer med sukker i, at skære i medarbejderstaben som følge af sukkerafgiften.

Brancheorganisationen anslår på den baggrund, at op mod 1.200 job vil blive nedlagt som følge af afgiften.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079