23948sdkhjf

Beauvais-ejere overvejer fremtiden i Danmark

Adm. direktør i Beauvais, Hans Michael Knudsen, vil gerne fortsætte produktionen i Danmark, men føler ikke, at politikerne gør det let.
Hans Michael Knudsen, der siden januar har været adm. direktør i Beauvais, frygter som så mange andre, at den bebudede sukkerafgift kommer til at koste arbejdspladser herhjemme.

For selv om han personligt helst så produktionen fasthold i Danmark, ser virkeligheden anderledes ud hos Orkla, som ejer Beauvais.

- Vores ejer ønsker, at vi skal vokse i Danmark – både organisk og via opkøb, men det er klart, at de også stiller spørgsmål ved, hvor erhvervsvenligt Danmark i virkeligheden er. Jeg sidder selv med i et par af Orklas andre bestyrelser og kan godt se det logiske i, at man er relativt bekymret over de politiske signaler og overvejer, om det nu også er Danmark, eller måske i stedet i Baltikum, man skal placere sine investeringer i, siger Hans Michael Knudsen til Børsen.

Mange arbejdspladser i fare
Med 240 ansatte, produktion i Svinninge og Skovlund samt mærker som Beauvais, Glyngøre, Pastella, Den Gamle Fabrik, Cloetta, Risifrutti, Panda og Grandiosa er Beauvais en vægtig aktør på markedet.

Det har da også fået tre borgmestre i Vestsjælland til at se stort på partiskel i en fælles appel til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og Folketingets skatteudvalg omkring sukkerafgiften.

- Det har en enorm betydning for vores lokalområde, hvis sukkerafgiften gennemføres i den form, der er lagt op til. De 136 arbejdspladser i Svinninge kan blive direkte berørt, og samtidig bliver 80 procent af råvarerne leveret fra lokale landmænd, siger Holbæk-borgmester Søren Kjærsgaard (V), som har underskrevet brevet sammen med Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) og Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S), til Nordvestnyt.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078