23948sdkhjf

Detectronic etablerer sig i Tyskland

Den nordjyske virksomhed udfordrer nu de store spillere på det internationale marked.
Detectronic A/S i Farsø, der igennem 25 år har produceret veje udstyr og maskiner til detektering af fremmedlegemer i fødevare produktion, mærker ikke krisen og går nu aggressivt i gang mod syd.

- Der vil altid være et marked for kontrolvægte og metaldetektorer i fødevareproduktionen. Det interessante for os er, at vi med vores avancerede røntgendetektering nu også er rykket ind som aktør i et langt mere teknologisk krævende segment med kun få men meget professionelle udbydere, siger Brian Poulsen, der har været adm. direktør i virksomheden siden starten af 2011.

Øget fokus på fødevaresikkerhed
Han understreger, at det internationale udsyn fra starten har været i højsædet, ligesom satsningen på det højteknologiske segment røntgendetektering langt fra er nogen tilfældighed.

- Det er en del af markedet som rummer et betydeligt potentiale, eftersom kravene til fødevaresikkerhed stiger i disse år. Røntgen er nok den løsning, der bedst imødekommer de skærpede krav, da man med denne kilde kan finde andet end blot metal - f.eks. ben splinter, glas og sten, siger Brian Poulsen og pointerer, at de stigende sikkerhedskrav både er en følge af skærpede lovkrav og mere krævende forbrugere, som reagerer prompte på dårlig medieomtale af diverse sager inden for fødevareindustrien.

Forbereder indtog på andre markeder
Tyskland ligger tæt på det danske hovedsæde og er samtidig Europas største marked for fødevareproduktion. Detectronics produkter er allerede kendte i markedet, og med direktørens egen baggrund og kendskab til markedet, er det ingen tilfældighed, at valget er faldet på Tyskland som den første udenlandske base.

Brian Poulsen ser frem til den øgede indsats på det tyske marked og er samtidig i fuld gang med planlægningen af en yderligere intensivering af aktiviteter på andre markeder også.

- Det er en spændende udvikling, som vi håber, vil skabe flere danske arbejdspladser til højtkvalificerede medarbejdere inden for både software, udvikling, produktion, salg og administration. Fremtiden bliver både lærerigt og krævende, for vi skal kunne matche vore udenlandske top professionelle konkurrenter som alle spiller i den bedste liga – men vi tager gerne udfordringen op og forbereder os til kampen - vores medarbejdere er klar og er de er blandt de bedste, siger Brian Poulsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172