23948sdkhjf

Dragsbæk og Arla forbedrer produktionen med robotter

Investeringen i robotter har både gjort produktionen billigere samt mindre nedslidende for de ansatte, lyder meldingen.
Robotter i produktionen medfører en lang række af fordele.

Det konkluderer BILA A/S, som er leverandør af robotløsninger til bl.a. fødevareindustrien, og som flere gange har oplevet, at kunderne har opnået besparelser og forbedringer i produktionen efter indføring af automatisering.

Blandt de virksomheder, som har taget skridtet og nu bruger robotter i produktionen, hører Dragsbæk Margarinefabrik i Thisted.

- Vi valgte for nogle år siden at investere i robotteknologi til palletering af margarineblokke - delvist for at opnå besparelser i vores lønomkostninger for at kunne konkurrere med udlandet, men også for at få fjernet nogle opslidende arbejdsopgaver fra vores medarbejdere, som dermed kunne omplaceres til andre funktioner i produktionen. Dette er lykkedes og vi er nu i gang med at investere i endnu en robot fra BILA til samme type opgave, siger produktionschef Karsten Rokkedal.

Medarbejderne skånes
En nylig undersøgelse foretaget af Ugebrevet A4 viste, at 84 procent af de virksomheder, som har investeret i robotteknologi oplever, at ”robotterne har forøget eller kraftigt forøget deres konkurrenceevne”.

Samme opfattelse har man hos Arla Birkum efter sidste år at have investeret i et anlæg fra BILA, der mixer og pakker og palleterer ostebægre - et job, som medarbejderne udførte manuelt før.

- Vore medarbejdere blev hver dag udsat for ensidigt og gentaget arbejde ved pakningen af ostebægrene, så vi ønskede at komme dette problem til livs samtidig med, at vi havde et ønske om at forbedre flowet i produktionen. Med anlægget skåner vi vore medarbejdere for nogle af de miljøbelastende arbejdsopgaver, og vores produktionsflow er væsentligt bedre, siger mejerichef Jesper Thomsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125