23948sdkhjf

Delika på opkøbsjagt

Forædlingsvirksomheden Delika er i gang med at støvsuge markedet for potentielle opkøbsemner. Ledelsen skeler til Sydjylland og Tyskland.
Ifølge Børsen er Delika Group på jagt efter to mellemstore fødevarevirksomheder, som er klar til generationsskifte.

- Der er mange mellemstore virksomheder i fødevarebranchen med en omsætning på 50-60 mio. kr., der skal i gang med et generationsskifte. Det er den type af virksomheder, der vil passe rigtig godt til os, siger hovedaktionær og adm. direktør Kurt Møller til avisen.

Kurt Møller grundlagde Delika Group i Hammel i 2007 og selskabet omfatter i dag desuden Carl Vollstedts Eft. og Dexters Delikatesser. Det primære forretningsområde er produktion af konventionelle charcuteriprodukter, men direktøren fortæller også, at han er interesseret i at udvide forretningen med et økologisk ben. Kravet er imidlertid, at Delika A/S i første omgang vil ind og have mindst 51 pct. af kapitalen og stemmerne, så det er muligt inden for kort tid at overtage hele virksomheden.

Derudover har Delika et godt øje til vores naboer i syd efter en mellemstor virksomhed med en omsætning på 50-60 mio. kr.

- Vi har allerede eksport til Sverige og Tyskland. Det er imidlertid svært for alvor at bide sig fast i det tyske marked, når man ikke er der med produktion. Derfor er vi interesseret i at få identificeret et tyske firma i fødevaresektoren, som vi kan overtage samtidig med, at vi beholder den tyske ledelse, siger Kurt Møller til Børsen og understreger, at det produktsortiment, som den tyske virksomhed opererer med, formentlig kunne passe godt til det danske marked.

Delika Gruppen kom ud af det seneste regnskabsår med en omsætning på 182 mio. kr. og et resultat før skat på 11,2 mio. kr. Gruppen satser på i 2012-2013 at nå en samlet omsætning på en kvart mia. kr. og i løbet af tre til fem år håber Kurt Møller at omsætningen er steget til en halv mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094