23948sdkhjf

Sukkerafgift på vej i graven

Alt tyder på, at regeringen er på vej til at tage den såkaldte sukkerafgift af bordet.
I sidste års finanslov blev det ellers besluttet at hente 1,3 mia. kr. på beskatning af sukkerholdige fødevarer. Forslaget skulle efter planen træde i kraft 1. januar 2013.

Men nu melder regeringspartiet De Radikale ud, at man gerne ser afgiften fjernet, og skatteordfører Nadeem Farooq forventer, at skatteministeren vil tage sagen op i Folketinget efter sommerferien.

- For os har kongstanken været, at det ikke kun handlede om at kradse en milliard kroner ind fra producenter og forbrugere, men at sukkerafgiften skal have en sundhedsmæssig effekt. Og jeg kan ikke se for mig, at den rette model findes, siger han til Politiken.

God og positiv nyhed
Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra skatteminister Thor Möger Pedersen, der er på ferie, men han har tidligere udtalt sig positivt om en fjernelse af afgiften, der har vist sig særdeles vanskelig at indføre i praksis.

Til gengæld vækker udmeldingen naturlig glæde i erhvervslivet, der indædt har forsøgt at bekæmpe afgiften.

- Det er en god og positiv nyhed. Det vil der være meget stor tilfredshed med i erhvervslivet. Vi har haft ”skæg” nok ved denne fedtafgift, som kom sidste år. At skulle rode sig ud i endnu en type afgift, som er besværlig og byrdefuld, og som fremmer grænsehandlen – det ville næsten være for meget, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov, til Politiken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079