23948sdkhjf

Rynkeby-direktør i fornemt selskab

Adm. direktør Jørgen Dirksen fra Rynkeby Foods er blevet valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem i FoodDrinkEurope og bliver dermed den højest placerede dansker i den europæiske fødevarebranche.
Jørgen Dirksen er valgt ind i bestyrelsen for FoodDrinkEurope, der arbejder for at sikre fødevarebranchens økonomiske og lovgivningsmæssige vilkår i EU. Organisationen har desuden som formål at udvikle konkurrencedygtighed, fødevaresikkerheden og miljøvenlighed i fødevareindustrien, som er den største erhvervssektor i hele EU.

Det er nordiske brancheorganisationer inden for fødevareindustrien, som har valgt Jørgen Dirksen ind i FoodDrinkEurope. Han skal som eneste nordiske repræsentant varetage nordiske fødevarevirksomheders interesser og sikre, at nordiske synspunkter bliver hørt på europæisk plan, og at nordiske fødevarevirksomheder får de bedst mulige rammebetingelser i EU. Med bestyrelsesposten i FoodDrinkEurope bliver Jørgen Dirksen den højst placeret dansker i den europæiske fødevarebranche.

- Den danske såvel som den europæiske fødevareindustri er i øjeblikket under pres fra blandt andre Kina og USA på både pris og kvalitet. Konkurrencedygtigheden er derfor også et af de områder, der kræver størst opmærksomhed lige nu, siger Jørgen Dirksen om det arbejde, der nu venter ham forude.

Han fortsætter:

- Vi er den største sektor i EU, men størrelsen alene giver ikke magt. Der er en række centrale områder, hvor det er vigtigt, at fødevareindustrien sikrer sin indflydelse. Blandt andet i forhold til centralisering af fødevarelovgivning i EU, toldbarrierer, afgifter, krav til mærkning og regler for funktionelle fødevarer.

I FoodDrinkEurope skal han mødes med topchefer fra koncerner som Kraft Food Europe, Coca-Cola, Unilever, Danone, Nestle, Heineken og Kellogg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093