23948sdkhjf

Køber Finlands største grovvareselskab

Danish Agro og Vestjyllands Andel overtager via samarbejdet i DLA Group 60 % af aktierne i Finlands største grovvarekoncern, Hankkija-Maatalous Oy.
Hankkija-Maatalous Oy har i dag en markedsandel på 50 procent i Finland, omsætter årligt for 7,5 milliarder kroner. Koncernen beskæftiger 900 medarbejdere og har 81 afdelinger på tværs af Finland samt 8 større regionale maskincentre.

Administrerende direktør i Danish Agro og bestyrelsesformand i DLA Group, Christian Junker, ser frem til de nye udfordringer i Finland:

- Hankkija-Maatalous Oy er en stor, stærk og moderne virksomhed med en betydelig distributionskraft på det finske marked. Vi øger nu vores indkøbsstyrke yderligere, hvilket der er behov for i forhold til den koncentration, der sker hos vores leverandører. Men herudover åbner vi også op for et øget salg fra mange af vores øvrige fælles selskaber i DLA Group, idet vi nu kan tilbyde vores produkter til endnu flere landmænd, siger Christian Junker og
fortsætter:

- Købet af aktiemajoriteten i Hankkija-Maatalous Oy ligger helt i forlængelse af Danish Agro og Vestjyllands Andel’s fælles strategiplan, hvoraf det fremgår, at vi ser Norden og Baltikum, som vores udvidede hjemmemarked. Vi vil nu i endnu højere grad være i stand til at udnytte synergier mellem vores mange selskaber i DLA Group er i forvejen repræsenteret på det finske marked via grovvareselskabet Yrittäjien Maatalous Oy samt vitamin- og premixselskabet Melica Oy.

Selve transaktionen forventes at blive endeligt godkendt af de finske konkurrencemyndigheder i løbet af de kommende 3 – 4 måneder. Og ejerskiftet er planlagt til at træde i kraft 1. januar 2013.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11