23948sdkhjf

Royal Unibrew nedjusterer en smule

På trods af udfordrende markedsforhold og dårligt sommervejr blev bryggerikoncernens resultat for tredje kvartal som forventet.
Royal Unibrew opnåede i de tre første kvartaler af 2012 fremgang i indtjeningen, og resultatet før finansielle poster (EBIT) blev på 400 mio. kr. - en stigning på 11 mio. kr. i forhold til året før. I tredje kvartal alene var EBIT 184 mio. kr. mod DKK 191 mio. i 2011.

EBITDA blev i tredje kvartal på 212 mio. kr. - ligesom i 2011.

Royal Unibrews resultat før skat udgjorde 397 mio. kr., en stigning på 23 mio. kr. i forhold til 2011.

- I 2012 har vi både opnået en organisk vækst i omsætningen og en fremgang i indtjeningen. Det er vi tilfredse med – især set i lyset af at den stigende forbrugertilbageholdenhed hen over sommeren medførte et større fald end forventet i forbruget af brandede produkter på vores europæiske markeder, samt at sommervejret i Nordeuropa var dårligt, udtaler Henrik Brandt, CEO og fortsætter:

- Vores fremgang er et resultat af fokuseringen på kommercielle aktiviteter til at forsvare og styrke vores markedspositioner. Gode eksempler er lanceringen af Faxe Kondi Booster i energidrik segmentet og vores nye profilflaske til Royal serien såvel som udvidelse af juicesortimentet under Nikoline brandet. Samtidig gør vi en målrettet indsats for at opnå kontinuerlige effektivitetsforbedringer.

Trods udfordrende markeds- og vejrforhold var nettoomsætningen i både Vest- og Østeuropa organisk på samme niveau som i 2011, mens nettoomsætningen af maltdrikke som forventet viste en pæn stigning. Markedsandelene for Royal Unibrews brandede produkter er generelt fastholdt eller øget. Det frie cash flow steg i 2012 med DKK 163 mio. til DKK 551 mio. Salget af den første del af bryggerigrunden i Århus udgjorde den væsentligste del af forbedringen.

Frasalg nedbringer glæden
Bryggerkoncernen har også reduceret gælden via frasalg i Polen og Caribien:

- Efter afslutningen af 3. kvartal er cash flowet yderligere styrket, og den netto rentebærende gæld nedbragt betydeligt i forbindelse med salget af Royal Unibrews aktier i den polske bryggerivirksomhed, Van Pur, og den caribiske distributionsvirksomhed, Impec., siger Henrik Brandt, CEO.

'Præciserer' forventningerne
Med kvartalsregnskabet har bryggerikoncernen også justeret de tidligere udmeldte forventninger til 2012. Nettoomsætningen ventes nu at blive i niveauet 3.375-3.450 mio. kr., EBITDA på 590-620 mio. kr. og EBIT 465-495 mio. kr.

I marts meddelte Royal Unibrew, at forventninger til koncernens nettoomsætning ville ligge på 3.375-3.500 mio. kr., EBITDA i niveauet 580-630 mio. kr og EBIT på mellem 450-500 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078