23948sdkhjf

DC Beef leverer rekordregnskab

Bedre kilopris, højere markedsandel, plads til ekstraordinær konsolidering og rekordstor efterbetaling er højdepunkterne i regnskabet for 2011/12.
DC Beef offentliggjorde tirsdag sit hidtil bedste regnskab.

I perioden fra den 1. oktober 2011 til den 30. september 2012 har DC Beef gennemsnitligt betalt 1,77 krone mere per kilo oksekød, som andelshaverne har leveret. Alligevel er der også plads til en rekordhøj efterbetaling på yderligere halvanden krone per kilo.

- Det har været et rigtigt godt år for DC Beef. Vi har opnået markant bedre priser på kødet, og vores forretning udvikler sig rigtigt positivt, så jeg tror på, at vi også vil levere stærke resultater fremover, siger Peder Philipp, formand for DC Beef.

Nye andelshavere er kommet til
På trods af faldende slagtninger på landsplan er det i det forgangne regnskabsår lykkedes DC Beef at øge markedsandelen fra 62,7 til 63,1 pct.

- Jeg kan med tilfredshed konstatere, at vi stort set har slagtet det samme antal dyr som sidste år. Samtidig glæder jeg mig over, at der hele tiden kommer nye andelshavere til, for det er beviset på, at kreaturproducenterne tror på Danish Crown, og ikke mindst den strategi vi har lagt, forklarer direktør i DC Beef Lorenz Hansen.

I løbet af de sidste fire år har DC Beef formået at hæve den gennemsnitlige afregningspris med over 27 pct. per kilo. Samtidig er efterbetalingen fordoblet.

Enorm betydning for kvægbranchen
Den stærke udvikling giver tro på fremtiden, så den 6. september tog DC Beef første spadestik til et nyt kreaturslagteri ved Holsted.

En investering til 675 millioner kroner, der skal sikre, at Danish Crown og de danske kreaturproducenter sammen kan konkurrere på verdensmarkedet.

- Byggeriet er allerede godt i gang, og det skrider frem efter planen. Jeg er sikker på, at det nye slagteri vil få enorm betydning for den danske kvægbranche, siger Peder Philipp og tilføjer, at det nye kreaturslagteri allerede år to efter opførelsen kommer til at styrke konkurrenceevnen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096