23948sdkhjf

Gode tider i Danish Crown

Selvom resultatet ikke helt levede op til sidste år, blev regnskabsåret 2011/12 et godt år for slagterigiganten, der fremadrettet især ser potentiale på forædlingsområdet.
Hverken den internationale økonomiske krise eller et fald i det danske råvaregrundlag har bidt sig fast i slagterigiganten Danish Crown. Det viser virksomhedens netop fremlagte årsrapport for 2011/12.

Over de seneste to er Danish Crown således vokset med 25 procent og kunne i regnskabsåret 2011/12 præstere en samlet koncernomsætning på 56,5 mia. kr., hvilket er ni procent højere end året før.

Danish Crown ser selv flere forklaringer på de seneste års markante vækst.

- Dels er det gennem en årrække lykkedes at øge aktiviteterne i udlandet hurtigere end reduktionen i det danske råvaregrundlag. Dels har Danish Crown-koncernen en meget bred markedsadgang – herunder også til markeder uden for Europa, der har været mindre ramt af økonomiske udfordringer. Og dels er det trods økonomisk krise lykkedes at realisere prisstigninger på koncernens produkter – til glæde også for selskabets andelshavere og råvareleverandører, som nu efter flere års krise har genoprettet en mere bæredygtig balance mellem indtægter og omkostninger trods betydelige stigninger ikke mindst i foderpriserne. Det skriver Danish Crown i årsrapporten.

Med et koncernresultat på 1,7 mia. kr. har koncernen dog ikke helt formået at fastholde niveauet fra det foregående års rekordindtjening. Dette kan ifølge koncernen i vidt omfang tilskrives prisudviklingen på råvaresiden.

Stort potentiale i forædling og forvareforarbejdning
DC Food, der er Danish Crowns division for forædling og fødevareforarbejdning, har i regnskabsåret 2011/12 formået at øge sin omsætning med ni procent til trods for, at især stigende råvareprise har skabt pres på indtjeningen i forædlingssektoren.

Og netop forædlingsområdet har stor strategisk betydning for koncernen, der tidligere på året udnævnte Flemming Enevoldsen som divisionsdirektør med henblik på at styrke organisationen.

Men selvom, det er lykkedes at øge omsætningen I DC Food, er det dog heller ikke her lykkedes koncernen at fastholde sidste års niveau. Alligevel ser Danish Crown et stort potentiale i denne del af koncernen.

- Når DC Foods i et regnskabsår, hvor indtjeningsmarginen er under pres, kan bidrage med over en tredjedel af koncernens samlede primære indtjening, så illustrerer det tydeligt potentialet i denne del af koncernen. Derfor er det fortsat Danish Crown-koncernens strategi at øge aktiviteterne i denne del af værdikæden, skriver koncernen i årsrapporten.

Mens der DC Food i regnskabsåret 2011/12 i høj grad har været fokus på at håndtere de ændrede markedsvilkår i tide og i samarbejde med kunder og leverandører, har der også varet gang i
investeringsaktiviteterne – ikke mindst i USA, hvor Plumrose har opført en state-of-the-art-pålægsfabrik, som vil blive taget i brug først i det nye regnskabsår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094